Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 17
 İndirme 3
Osman Öztunç’un Halk Şiirine Kazandırdığı Yeni Biçimler: Baktım-baktı, Şu-bu, Sen-ben, Geldi-gitti, Güldü-ağladı
2021
Dergi:  
Türük Uluslararası Dil, Edebiyat ve Halkbilimi Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Âşık Edebiyatı köklü bir edebiyat olup Türklerin tarih sahnesine çıktığı günden bugüne devam eden bir edebiyattır. Bu kadar köklü bir edebiyat içerinde âşıklar tarafından ortaya konulan ürünlerin çeşitliliği dikkate alındığında tür ve şekil konusu hâlâ tartışmalı bir konudur. Kimi araştırmacılar türün öneminden söz ederken kimileri de ezgiyi ayırt edici özellik olarak kabul etmişlerdir. Bu konuda yapılan çalışmalar, ortaya konulan düşünceler ve kullanılan terimler doğal olarak bir karmaşayı da beraberinde getirmiştir. Fikir ayrılığı sebebiyle araştırıcılar ortak bir noktada buluşamamışlardır. Çünkü kullanılan veya önerilen terimlerin çoğu zaman anlaşılır bir tanımı yapılamamıştır. Bu tartışmalar devam ederken âşıklarımız da boş durmamış, yeni yeni şekiller oluşturmaya devam etmişlerdir. Bu yeni şiir biçimlerinin en önemli temsilcisi Türk İslam kültürüyle yoğrulmuş, Türk tasavvufunun kurucusu Ahmet Yesevi’nin duyuş ve düşünüş ikliminde yetişmiş, vatan ve millet âşığı bir sanatçı olan Osman Öztunç’tur. Onun Türk halk şiirine kazandırdığı en önemli şiir şeklinden biri ZeMahşer tarzı şiirdir. Osman Öztunç çok üretken bir sanatçı olduğu için halk şiirine ZeMahşer şiir şeklinin dışında yeni biçimlerde söylenen şiirler kazandırmaya da devam etmektedir. Bu makalede Osman Öztunç tarafından yazılan Baktım-Baktı, Şu-Bu, Sen-Ben, Geldi-Gitti, Güldü-Ağladı şeklindeki şiirler üzerinde durulacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Null
2021
Yazar:  
0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




2020




Türük Uluslararası Dil, Edebiyat ve Halkbilimi Araştırmaları Dergisi

Alan :   Filoloji

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 585
Atıf : 85
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini