Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 20
 İndirme 2
Turk Edebiyatinda Sathiye Gelenegi ve Bedri Rahmi Eyuboglu'nun Sathiyeleri
2005
Dergi:  
FSM İlmî Araştırmalar İnsan ve Toplum Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Şathiye, tasavvufi konulan mizahlı bir biçimde işleyen, coşku hâlinde söylenen bir şiir türüdür. Türk halk edebiyatında bu türde birçok şiirler söylenmiştir. Yunus Emre, Kaygusuz Abdal, Nesimi, Hacı Bayram, Pir Sultan Abdal, Abdal Musa bu konuda akla gel en ilk isimlerdir. Bedri Rahmi Eyuboglu, bu gelenekten faydalanarak Cumhuriyet'ten sonra bu şiir türünü devam ettirir. Şathiyelerinde Tanrı'yı sorgular. Fakat neticede o da çoğu şairler gibi Tanrı'ya sığınmayı ihmal etmez.

Anahtar Kelimeler:

Sathiye Tradition In Turkish Literature and The Sathiyes Of Bedri Rahmi Eyuboglu
2005
Yazar:  
Özet:

Şathiye is kind of poetry that handles different subjects of Islamic mysticism with a sense of humor, and read with exuberance. Various poems of this kind have been written in Turkish Falk Literature. Yunus Emre, Kaygusuz Abdal, Nesimi, Hacı Bayram, Pir Sultan Abdal, and Abdal Musa are the first important figures that remind this tradition to readers. Bedri Rahmi Eyuboglu, making use of this tradition, keeps on witting Şathiyes after Turkish Republic. In his Şathiyes, Eyuboglu questions the presence of God. But, in the end, like many other poets, he does not neglect to yields in God's sovereignty.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








FSM İlmî Araştırmalar İnsan ve Toplum Bilimleri Dergisi

Alan :   Güzel Sanatlar; İlahiyat; Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 897
Atıf : 2.093
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini