Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 63
 İndirme 32
7. ve 8. Sınıf Öğrencilerinin Sahip Olduğu Matematiksel Güç ile Matematik Özyeterliği Arasındaki İlişki
2016
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma, 7. ve 8. sınıfta öğrenim gören öğrencilerin matematik özyeterliği ile matematiksel güçleri arasındaki ilişkiyi belirlemek amacıyla yapılmıştır. Bu araştırmada nicel yöntemlerden biri olan ilişkisel model kullanılmıştır. Araştırmanın örneklemini tabakalı örnekleme yoluyla seçilmiş olan Aksaray ili Merkez ilçesinde bulunan orta okullarında öğrenim gören 198’i 7. sınıf ve 204’ü 8. sınıf olmak üzere 402 öğrenciden oluşmaktadır. Araştırmada veri toplama aracı olarak Matematiksel Güç Ölçeği ile Matematiğe İlişkin Özyeterlik Ölçeği kullanılmıştır. Veri analizinde parametrik olmayan testler kullanılmıştır. Araştırma bulgularına göre, matematik özyeterliği ile bilgi ölçeğinden alınan puanlar ve matematik özyeterliği ile açık uçlu problemlerden alınan puanlar arasında pozitif yönde anlamlı bir ilişki bulunmuştur. 7. sınıf öğrencilerinin büyük çoğunluğu düşük düzeyde matematiksel güce sahipken çok azı orta düzeyde matematiksel güce sahiptir. Yüksek düzeyde matematiksel güce sahip öğrenci ise bulunmamaktadır. 8. sınıf öğrencilerinin ise neredeyse tamamı düşük düzeyde matematiksel güce sahipken yalnızca bir öğrenci orta düzeyde matematiksel güce sahiptir. Yüksek düzeyde matematiksel güce sahip öğrenci 8. sınıf düzeyinde de bulunmamaktadır. 7. ve 8. sınıf öğrencilerinin matematik özyeterlik düzeylerinin yüksek olduğu söylenebilir. Öğrencilerin büyük çoğunluğunun düşük matematiksel güce, yüksek matematik özyeterliğine sahip olduğu görülmektedir. Bu araştırmada düşük bir yüzdeyle de olsa matematiksel gücün matematik özyeterliğini yordadığı görülmüştür. Öğrencilerin büyük çoğunluğunun düşük düzeyde matematiksel güce sahip olmasının nedenleri farklı sınıf düzeylerinde nitel çalışmalarla araştırılabilir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 11.916
Atıf : 45.114
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini