Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 15
 Görüntüleme 139
 İndirme 62
İlköğretim Matematik Öğretmeni Adaylarının Matematiksel Modelleme Özyeterliklerinin Belirlenmesi
2019
Dergi:  
Mersin University Journal of the Faculty of Education
Yazar:  
Özet:

Matematiksel modelleme öğrencilerin matematiksel düşünme becerileri üzerinde olumlu etkiye sahiptir ve bu becerilerin geliştirilmesi sürecinde öğretmenin rolü büyüktür. Öğretmenlerin matematiksel modelleme becerileri hakkındaki özyeterlik inançları, öğretmenlerin sınıf ortamındaki modellemeye yönelik performanslarını etkileyen önemli bir faktördür. Bu bağlamda, bu araştırmanın amacı, ilköğretim matematik öğretmeni adaylarının matematiksel modelleme özyeterlik inanç düzeylerini belirlemek ve matematiksel modelleme özyeterlik inançlarını cinsiyet ve sınıf düzeyi değişkenleri açısından incelemektir. Araştırmada betimsel tarama modeli kullanılmıştır. Bu araştırmaya, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında bir devlet üniversitesinin İlköğretim Matematik Öğretmenliği Programı’nda öğrenim gören 206 ilköğretim matematik öğretmeni adayı katılmıştır. Araştırma verileri “Matematiksel Modelleme Özyeterlik Ölçeği” aracılığıyla toplanmıştır. Veri analizinde ANOVA ve t-testi kullanılmıştır. Araştırma sonucunda, ilköğretim matematik öğretmeni adaylarının matematiksel modelleme özyeterlik inanç düzeylerinin orta seviyede olduğu belirlenmiştir. Araştırma bulguları, ilköğretim matematik öğretmeni adaylarının matematiksel modelleme özyeterlik inançlarının cinsiyet değişkenine göre anlamlı bir şekilde farklılaşmadığını göstermektedir. Ayrıca, ilköğretim matematik öğretmeni adaylarının matematiksel modelleme özyeterlik inançlarının sınıf seviyesine göre anlamlı bir şekilde farklılaştığı belirlenmiştir. Elde edilen bulgular, dördüncü sınıf ilköğretim matematik öğretmeni adaylarının matematiksel modelleme özyeterlik inançlarının birinci sınıflara göre anlamlı şekilde yüksek olduğunu göstermektedir. Araştırma bulguları doğrultusunda, öğretmen yetiştirme programlarında öğretmen adaylarının matematiksel modelleme özyeterlik inançlarını geliştirebilecekleri uygulamalara yer verilmesi önerilmektedir. Ayrıca, öğretmen adaylarının matematiksel modelleme özyeterlik inançları nitel yöntemlerle analiz edilerek daha ayrıntılı veriler elde edilen çalışmalar yapılabilir.  Yapılacak araştırmalarda, ilköğretim matematik öğretmeni adaylarının matematiksel modelleme özyeterlik inanç kaynakları incelenebilir.

Anahtar Kelimeler:

Mathematical Teachers Of Primary School Mathematical Modeling
2019
Yazar:  
Özet:

Mathematical modeling has a positive impact on the students’ mathematical thinking skills, and the teacher’s role in the process of developing these skills is great. Teachers' self-sufficiency beliefs about mathematical modeling skills are an important factor affecting teachers' performance towards modeling in the classroom environment. In this context, the purpose of this research is to determine the levels of self-confidence in mathematical modeling of the candidates for primary school mathematical teachers and to study the beliefs of self-confidence in mathematical modeling in terms of gender and class level variables. In the study, a visual scan model was used. In this study, 206 primary mathematics teachers candidates who studied in the Primary Mathematics Teaching Program of a state university in the 2017-2018 educational year participated. The research data was collected through the "Mathematical Modeling Equality Scale". Data analysis has used ANOVA and T-Test. The research finds that primary mathematics teachers’ candidates have a medium level of self-evidence in mathematical modeling. Research findings show that the candidates for primary school mathematics teachers' self-sufficiency beliefs in mathematical modeling do not differ significantly according to the gender variable. In addition, it has been determined that the candidates for primary mathematics teachers in mathematical modeling have significantly differentiated their beliefs of self-sufficiency according to class level. The findings obtained show that the candidates for a fourth-class primary mathematics teacher's mathematical modeling self-sufficiency beliefs are significantly higher compared to the first-class. According to the research findings, it is recommended that teachers in teaching programs include teachers candidates in practices in which they can develop the beliefs of self-sufficiency in mathematical modeling. Furthermore, more detailed data obtained by analyzing the mathematical modeling beliefs of authenticity by qualitative methods can be done. In the research to be done, primary mathematics teacher candidates may be studied in mathematical modeling self-sufficiency sources of belief.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Mersin University Journal of the Faculty of Education

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 583
Atıf : 7.960
2023 Impact/Etki : 0.767
Mersin University Journal of the Faculty of Education