Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 286
 İndirme 94
Suriye Krizi Bağlamında Obama Dönemi Türkiye-abd İlişkilerinde Değişen Güvenlik Ortaklığı
2017
Dergi:  
Journal of Academic Value Studies (JAVStudies)
Yazar:  
Özet:

Kökenleri Osmanlı dönemine kadar uzanan Türk-Amerikan ilişkilerinde tarih boyunca iniş ve çıkışlar yaşamış ancak iki ülke de birbiri için kaybedilmemesi gereken değerli müttefikler olmuştur. 2000’li yıllarla beraber ABD’nin değişen Orta Doğu politikası ve Türkiye’nin bu çerçevedeki yerinin belirsizliği ikili ilişkilerdeki bu eğilimin değiştiği izlenimi yaratmıştır. 2008 yılında Obama hükümetinin başa gelmesi ile yeni bir döneme girilmiş, ilişkilerin tanımında “stratejik ortaklık” kavramının yerine daha ileri düzeyde iş birliğini ifade ettiği belirtilen “model ortaklık” söylemi geliştirilmiştir. 2010 yılında ortaya çıkan Arap Baharı ve takip eden süreçte Suriye’de başlayan iç savaş ile ikili ilişkilerdeki yeni tanımın test edildiği süreçlerden geçilmiştir. ABD’nin bölgesel güç olarak nitelendirilebilecek, tarihi müttefiki Türkiye ile ilişkileri Suriye Krizi taraflarından PYD’ye (Demokratik Birlik Partisi) verdiği destek ile sorgulanır hale gelmiştir. Bu bağlamda çalışmada, Suriye Krizi perspektifinden Obama dönemi Türkiye-ABD ilişkileri incelenmiş ve müttefik ilişkilerinin zedelendiği iddia edilmiştir. Çalışma sonunda, Obama döneminde Türkiye-ABD ilişkilerinin Suriye Krizi özelinde daha da ayrıştığı hipotezi doğrulanarak, “model ortaklık” kavramının içinin doldurulamadığı ve iki ülke arasında güvenlik ortaklığından ziyade ayrışan güvenlik çıkarlarının olduğu sonucuna varılmıştır. ABD’nin izlediği pasif tutum ve bölge unsurları ile hareket etme politikası kapsamında PYD’ye verdiği destek yakın dönemde değişecek gibi gözükmemektedir. Bu bağlamda, Türkiye-ABD ilişkilerinin kısa dönemde pozitif bir ivme kazanmayacağı öngörülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Security Partnership In Obama Era Turkeyabd Relations In The Context Of The Syrian Crisis
2017
Yazar:  
Özet:

the origins have experienced landing and exits throughout history in turkamerikan relations dating back to the ottoman period, but two countries have been valuable allies that need to be lost for each other, together with 2000-year, abd’s changing mid-east policy and turkey’s uncertainty of the place in this frame has created the impression that the obama government has changed in a short period of time with the fact that it is not a member of the "strategic partnership" in the description of the relations entered into a new period, which the turkish government has been identified in the direction of the new commercial relations in the region

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Journal of Academic Value Studies (JAVStudies)

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 631
Atıf : 1.691
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini