Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 86
 İndirme 12
Rodrigo Duterte Dönemi Filipinler’in Güney Çin Denizi Sorunu Bağlamında Küresel Güçlerle İlişkileri
2020
Dergi:  
Turkish Studies Economics, Finance, Politics
Yazar:  
Özet:

Makale, 2016 yılında Filipinler Cumhurbaşkanı seçilen Rodrigo Duterte’nin dış politikasının temel eğilimlerini incelemektedir. Duterte’nin büyük güçler arasında inşa etmeye çalıştığı denge politikalarının içeriği ve yöntemi makalenin temel sorunsalını oluşturmaktadır. Bu çerçevede Filipinler’in Duterte döneminde geleneksel müttefiki ABD ile yükselen bir güç olan Çin arasında nasıl bir denge politikası izlediği analiz edilmektedir. Duterte yönetiminin söz konusu denge politikaları kapsamında karşı karşıya geldiği zorluklardan bahsedilmiştir. Duterte’nin uygulamaya çalıştığı denge politikasının merkezi konusunun Filipinler’in ulusal çıkarlarını sağlanması olduğu makalede özellikle vurgulanan hususlardandır. Duterte’nin Güney Çin Denizi sorunu çerçevesindeki politik tutumu ile Çin ile ilişkilerini ekonomik işbirliği söylemi temelinde oluşturma stratejisi ilişkilendirilmiştir. Duterte güncel uluslararası sistemdeki ekonomik ve askeri dönüşümleri iyi okuyan bir dış politika perspektifine sahiptir. Trump yönetimdeki ABD ile ihtiyatlı ve karşılıklı çıkarlara dayalı ilişkileri devam ettirmekte, fakat bunun yanında dev komşusu Çin ile ekonomik ve stratejik işbirliğini giderek derinleştirmektedir. Diğer taraftan ise Filipinler’in güvenlik kaygılarının geleneksel müttefiki ABD tarafından tam anlamıyla benimsenmediği ve ABD’nin bu tutumunun Duterte’yi dış politikada alternatif ilişkiler inşa etme arayışına yönelttiğinin üzerinde durulmuştur. Dolayısıyla, Çin ile ilişkilerde sadece ekonomik işbirliğinin değil, aynı biçimde güvenlik sorunsalının da ön plana çıktığını söylemek mümkündür. Filipin lideri Asya - Pasifik bölgesinde var olan çetrefilli jeopolitik denklemde çok boyutlu bir dış politika izlemektedir. Filipinler’in güneyinde oluşan güvenlik tehdidi çerçevesinde Rusya ile ilişkileri de öncelemektedir. Özellikle ülke içerisinde şiddete başvuran aşırılıkçı ve ayrılıkçı gruplarla mücadele kapsamında Rusya ile askeri-teknolojik alandaki işbirliği önem kazanmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Null
2020
Yazar:  
0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Turkish Studies Economics, Finance, Politics

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 467
Atıf : 366
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini