Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 333
 İndirme 79
Mai ve Siyah ve Genç Werther’in Acıları Romanları Üzerine Karşılaştırmalı Bir İnceleme
2012
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

1774 yılında Alman edebiyatının büyük ustası Goethe tarafından oluşturulan Genç Werther’in Acıları romanı ile ondan tam 123 yıl sonra Halit Ziya tarafından 1897 yılında yazılan Mai ve Siyah romanı arasında yazarlarının hayat hikayeleriyle eserleri arasında bazı benzerlikler bulunduğunu tespit ettik. Bu tespitlerimiz bir karşılaştırmalı edebiyat metodu olan pozitivist metoda uygun olarak ele alındı. Araştırmamızda gördük ki, her iki romanın kahramanı da biraz yazarlarıydı. Goethe, Genç Werther, Ahmet Cemil, Halit Ziya. Hatta etraflarında bulunan kişiler de örneğin Mai ve Siyah’ta Raci, Muallim Naci’ye şaşılacak derecede benziyordu.Her iki kahraman da dönemlerini çok iyi yansıtıp, etki etmişti. Sadece fikirleriyle değil, kılık kıyafet ve hareketleriyle hatta aşklarıyla da etkili olmuşlardı. Ahmet Cemil, emellerine kavuşamayınca büyük bir hayal kırıklığına uğruyor.Mavi bir gecede kurduğu hayaller, siyah bir gecede sona eriyor. Hayal - hakikat tezatı renklerle de ifade ediliyor. Genç Werther’de de renkler dikkat çekiyor. Mai ve Siyah romanı bu noktada bir hayal kırıklığıyla sona eriyor. Genç Werther romanı ise intiharla. Goethe, eserinde gerçekten de kendi başından geçmiş bir aşk hikayesini anlatmıştır. Bu aşk acısını unutmak için mi böyle bir yola başvurmuştur bilinmez ama intihar bir salgın haline geliyor. Kim bilir belki de Goethe kahramanını öldürmeseydi kendisi intihar edecekti. Ahmet Cemil de annesinin sesini duymasaydı belki intihar edecekti?

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 11.916
Atıf : 45.109
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini