Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 75
 İndirme 27
ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNİN FEN BİLİMLERİ DERSİNDE KENDİ KENDİNE ÖĞRENME BECERİLERİNİN YORDANMASINDA KAYGININ ROLÜ
2019
Dergi:  
Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, fen bilimleri eğitiminde önemli bir duyuşsal değişken olan kaygının ortaokul öğrencilerinin fen bilimleri dersinde kendi kendine öğrenme becerilerinden olan planlama ve güvenme becerilerini anlamlı bir şekilde yordayıp yordamadığının incelenmesidir. Bu çalışma çerçevesinde verilerin 79’u (%40) kız ve 109’u (%60) erkek olmak üzere toplam 188 ortaokul öğrencisinden elde edilmiştir. Araştırma korelasyon araştırma türlerinden ilişkisel tarama modelindedir. Araştırmada veri toplama aracı olarak Aydede ve Kesercioğlu (2009) tarafından geliştirilen Kendi Kendine Öğrenme Becerileri Ölçeği ile Kağıtçı ve Kurbanoğlu (2013) tarafından geliştirilen Fen ve Teknoloji Dersine Yönelik Kaygı Ölçeği kullanılmıştır. Araştırmada verilerin analizinde, bağımsız örneklem grubu t-testi, korelasyon ve regresyon analizi kullanılmıştır. Araştırmadan elde edilen sonuçlara göre ortaokul öğrencilerinin fen bilimleri dersinde kendi kendine öğrenmeye yönelik planlama ve güven becerileri ile kaygı düzeyleri arasında negatif yönde anlamlı bir ilişkinin olduğu belirlenmiştir. Ayrıca araştırma sonuçları, öğrencilerin kaygılarının kendi kendine öğrenmeyi planlama ve güvenme becerilerinin anlamlı bir yordayıcısı olduğunu göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNİN FEN BİLİMLERİ DERSİNDE KENDİ KENDİNE ÖĞRENME BECERİLERİNİN YORDANMASINDA KAYGININ ROLÜ
2019
Yazar:  
Özet:

The purpose of this research is to study whether the concern, which is an important sensational variable in the science education, is that the high school students can nourish their planning and trusting skills in their own self-learning skills in the science course. In the framework of this study, the data was obtained from a total of 188 high school students, including 79 (40%) girls and 109 (60%) men. The research correlation is in the relational scanning model of the research types. The research has been used as a data collection tool by Aydede and Kesercioğlu (2009) with the scale of self-learning skills developed by Paperist and Kurbanoğlu (2013) with the scale of concern towards the course of science and technology. In the analysis of the data, the independent sample group used t-test, correlation and regression analysis. According to the findings obtained from the research, the high school students have a meaningful relationship in the negative direction between their self-learning planning and confidence skills and their level of anxiety. Research results also show that students’ concerns are a meaningful contributor to their ability to plan and trust learning themselves.

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.927
Atıf : 18.002
2023 Impact/Etki : 0.337
Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi