Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 93
 İndirme 58
Üstün Yetenekli Öğrencilerin Fen Bilimleri Derslerinde Kendi Kendine Öğrenme Becerileri ile Kaygı Düzeyleri Arasındaki İlişkinin İncelenmesi
2019
Dergi:  
Turkish Studies Educational Sciences
Yazar:  
Özet:

Kendi kendine öğrenme, bireyin kendi öğrenmelerinin sorumluluğunu üstlendiği, öğrenme sürecini yönettiği ve değerlendirme yaptığı kişiye özgü bir süreç olarak ifade edilmektedir. Kaygı ise kişinin bir uyaranla karşı karşıya kaldığında yaşadığı, bedensel, duygusal ve zihinsel değişimlerle kendini gösteren bir uyarılmışlık durumudur. Kaygı ile öğrenme arasında sıkı bir ilişkinin olduğu ve öğrenme için belli bir düzeyde kaygının olması gerektiği belirtilmektedir. Bu nedenle üstün yetenekli öğrencilerin öğrenme sürecini etkileyebilecek kendi kendine öğrenme becerileri ve kaygı düzeylerinin incelenmesi önemlidir. Bu araştırmanın amacı; üstün yetenekli öğrencilerin fen bilimleri derslerinde kendi kendine öğrenme becerileri ile kaygı düzeyleri arasındaki ilişkiyi incelemektir. Bu çalışmada, nicel araştırma yöntemlerinden ilişkisel tarama modeli kullanılmıştır. Araştırmanın katılımcılarını Siirt ve Batman il Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Bilim ve Sanat Merkezlerinde yer alan üstün yetenekli öğrenciler 56 üstün yetenekli öğrenci oluşturmaktadır. Veri toplama aracı olarak; Aydede ve Kesercioğlu (2009) tarafından geliştirilen “fen ve teknoloji dersinde kendi kendine öğrenme becerileri ölçeği” kullanılmıştır. Araştırmada öğrencilerin kaygılarını belirlemek için Kağıtçı ve Kurbanoğlu (2013) tarafından geliştirilen “fen ve teknoloji dersine yönelik kaygı ölçeği” kullanılmıştır. Araştırmada verilerin analizinde; aritmetik ortalama, standart sapma, Kruskal Wallis Testi, Mann Whitney-U testi ve Spearman’s rho korelasyon katsayısı analizi kullanılmıştır. Araştırma sonucunda, üstün yetenekli öğrencilerin kaygı düzeyleri ile kendi kendine öğrenme becerileri arasında, kaygı düzeyleri ile Kendi Kendine Öğrenmeyi Planlama arasında, kaygı düzeyleri ile Kendi Kendine Öğrenmeye Yönelik Güven arasında negatif yönde ve anlamlı düzeyde bir ilişki olduğu tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Examination Of The Relationship Between The Level Of Anxiety With Their Own Self-learning Skills In The Science Courses Of High-talent Students
2019
Yazar:  
Özet:

Self-learning is expressed as a process that is specific to the person in which the individual takes responsibility for his own learning, manages the learning process and evaluates it. Anxiety is a state of awareness that a person experiences when facing an alarm, with physical, emotional and mental changes. It is noted that there is a close relationship between anxiety and learning and that there must be a certain level of anxiety for learning. Therefore, it is important that superior talented students study their own self-learning skills and levels of anxiety that can affect the learning process. The purpose of this research is to explore the relationship between the skills of self-learning and the levels of anxiety of superior talented students in the science courses. In this study, a relative scanning model from quantum research methods was used. The research participants in the Scientific and Art Centers associated with Siirt and the National Education Directorate of the province of Batman consist of 56 high-talent students. As a data collection tool; Aydede and Kesercioğlu (2009) developed "the scale of self-learning skills in the science and technology course" was used. The study has used the "square of anxiety for the course of science and technology" developed by Paper and Kurbanoğlu (2013) to identify students' concerns. In the analysis of the data, the study used; arithmetic average, standard deviation, Kruskal Wallis Test, Mann Whitney-U test and Spearman's rho correlation ratio analysis. The research finds that there is a negative and meaningful relationship between the levels of anxiety and self-learning skills of superior skilled students, the levels of anxiety and self-learning planning, the levels of anxiety and self-learning trust.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Turkish Studies Educational Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 752
Atıf : 1.104
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini