Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 272
 İndirme 55
Kamu Harcamaları ve Ekonomik Büyüme Arasındaki İlişki: G7 Ülkeleri İçin Panel Veri Analizi
2019
Dergi:  
Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kamu harcamalarının azaltılarak ekonomi içinde devletin rolünün mümkün olan en az seviyede tutulması gerekliliği, günümüz ekonomik çevrelerinde yaygın olarak savunulmaktadır. Kamu harcamalarının azaltılmasıyla ekonomideki vergi yükünün de azalacağı belirtilmektedir. Bu durumda, ekonomik kaynakların daha üretken özel sektör tarafından kullanılacağı savunulmaktadır. Bunun sonucunda ise daha hızlı bir ekonomik büyümenin gerçekleştirileceği düşünülmektedir. Keynesyen politikaları savunan iktisatçılar, kamu harcamaları yoluyla ekonomik büyümenin sağlanabileceğini savunmaktadırlar. Bu görüşü desteklemeyenler ise kamu kesiminin kaynakları verimsiz kullanacağını ileri sürmektedirler. Buna ek olarak,  hükümetlerin seçim kaygısıyla uzun vadeli yatırımlar yerine oy oranını artıracak cari harcamalara daha yatkın olduğunu belirtmektedirler. Bu çalışmada, 1990-2016 yılları arası, ekonomik büyüme ve kamu harcamaları yıllık verileri kullanılarak, G7 ülkelerinde ekonomik büyüme ve kamu harcamaları arasındaki ilişki incelenmiştir. Çalışmada, serilerin durağanlığı CADF birim kök testi ile araştırılmıştır.  Panel eşbütünleşme ilişkisi yatay kesit bağımlılığını dikkate alan Westerlund-Edgerton (2007) eşbütünleşme testiyle incelenmiştir. Uzun dönem eşbütünleşme katsayıları ise AMG yöntemiyle belirlenmiştir. Çalışma sonucuna göre kamu harcamalarında meydana gelen artışın ekonomik büyümeyi artırdığı tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Relationship Between Public Expenses and Economic Growth: Panel Data Analysis For G7 Countries
2019
Yazar:  
Özet:

The need to keep the role of the state in the economy at the possible level by reducing public spending is widely defended in today’s economic environments. With the reduction of public spending, the tax burden in the economy will also be reduced. In this case, the economic resources are defended to be used by the more productive private sector. As a result, a faster economic growth will be achieved. The economists who support Keynesian policies argue that economic growth can be achieved through public spending. Those who don’t support this opinion claim that the public sector will use the resources inefficiently. In addition, they point out that governments are more prone to charity spending that will increase their voting rates instead of long-term investments due to election concerns. This study, using annual economic growth and public spending data between 1990 and 2016, examined the relationship between economic growth and public spending in the G7 countries. In the study, the stagnation of the series was studied by CADF unit root test.  The panel integration relationship was studied by the Westerlund-Edgerton (2007) integration test, which took into account horizontal cutting dependency. The long-term equalization rates are determined by the AMG method. According to the study, the increase in public spending has increased economic growth.

Anahtar Kelimeler:

2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.902
Atıf : 17.970
2023 Impact/Etki : 0.337
Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi