Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 85
 İndirme 23
Kamu Harcamalarının Ekonomik Büyüme ve Enflasyona Etkisi: 28 Oecd Ülkesi İçin Bir Panel Veri Analizi
2020
Dergi:  
Yönetim, Ekonomi, Edebiyat, İslami ve Politik Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Keynesyen yaklaşıma göre kamu harcamalarında meydana gelen bir artış ekonomik büyümeyi yapılan harcamadan daha fazla artırırken Wagner kanununa göre ise ekonomik büyümede meydana gelen bir artış kamu harcamalarını daha fazla artırmaktadır. Diğer yandan kamu harcamalarındaki artışlar özellikle kısa dönemde enflasyonun nedeni olarak görülmektedir. Kamu harcamaları ile enflasyon arasındaki ilişki ise Patinkin etkisi ile ele alınmaktadır. Bu çalışmanın amacı, 28 OECD ülkesinde 1995-2018 dönemi için kamu harcamalarının ekonomik büyüme ve enflasyon üzerine etkisini panel veri analiziyle sınamaktır. Bu doğrultuda, öncelikle serilerin durağanlığı sınanmış ve yatay kesit bağımlılığı ihmal edilerek serilere birinci nesil panel birim kök testleri uygulanmıştır. Tüm seriler seviyesinde durağan çıktığı için uzun dönemli ilişkiyi veren eşbütünleşme testine geçilmemiştir. Bu serilere Granger nedensellik ve VAR analizi uygulanmıştır. Granger nedensellik analizi sonuçlarına göre ekonomik büyümeden kamu harcamalarına doğru tek yönlü bir ilişki tespit edilmiş ve Wagner hipotezinin geçerli olduğu görülmüştür. Aynı zamanda kamu harcamaları ile enflasyon arasında da çift yönlü bir nedensellik tespit edildiğinden, Patinkin etkisinin geçerli olduğu belirlenmiştir. VAR analizi sonuçlarına göre ise kamu harcamaları ile ekonomik büyüme arasında pozitif kamu harcamaları ile enflasyon arasında ise negatif bir ilişki tespit edilmiştir

Anahtar Kelimeler:

The Economic Growth and Impact Of Public Expenses On Inflation: A Panel Data Analysis For 28 Oecd Countries
2020
Yazar:  
Özet:

According to Keynesian approach, an increase in public spending increases economic growth more than the spending, while according to the Wagner law, an increase in economic growth increases public spending more. On the other hand, the increase in public spending is seen as the cause of inflation especially in the short term. The relationship between public spending and inflation is addressed by the Patinkin effect. The aim of this study is to test the impact of public spending on economic growth and inflation for the period 1995-2018 in 28 OECD countries by panel data analysis. In this direction, first of all, the stagnation of the series was tested and the horizontal cutting dependency was ignored and the first-generation panel unit root tests were applied to the series. It has not been passed the matching test that gives a long-term relationship because it has stopped at all levels of series. These series have been applied Granger causality and VAR analysis. According to Granger's causal analysis, a one-way relationship between economic growth and public spending has been found and Wagner's hypothesis has been found to be valid. As a bilateral cause was also identified between public spending and inflation, the Patinkin effect was determined to be valid. According to the VAR analysis, there is a negative relationship between public expenditure and economic growth, and between positive public expenditure and inflation.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Yönetim, Ekonomi, Edebiyat, İslami ve Politik Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 101
Atıf : 302
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini