Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 49
 İndirme 25
Bankacılık Sektöründe Çalışanların İş Tatminleri ve Örgütsel Bağlılıkları Arasındaki İlişkinin İncelenmesi
2015
Dergi:  
Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, banka çalışanlarının iş tatminleri ile örgütsel bağlılıklarının birbirleriyle olan ilişkisinin sorgulanması ve bu çalışanların statülerine göre iş tatminlerinin ve örgütsel bağlılıklarının farklılaşıp farklılaşma-dığının araştırılmasıdır. Bu gaye ile gerçekleştirilen literatür araştırması sonucunda, 5’li Likert ölçeği esasına göre oluşturulan anketlerde yer alan iş tatmini ölçeği ve örgütsel bağlılık ölçeği güvenilirlik analizine tabi tutulmuş ve saptanan veriler analiz edilerek çeşitli değerlendirmelerde bulunulmuştur. Araştırma, HSBC Bank A.Ş. (The Hong Kong and Shanghai Banking Corporation), TEB (Türkiye Ekonomi Bankası) ve Türkiye İş Bankası'ndaki 111 çalı-şandan elde edilen verilerle gerçekleştirilmiştir. Araştırma sonucu elde edilen veriler ANOVA ve korelasyon ana-lizlerine tabi tutulmuştur. Araştırma neticesinde banka çalışanlarının iş tatmini ile örgütsel bağlılıkları arasında orta düzeyde, pozitif ve anlamlı bir ilişki olduğu saptanmış, aynı zamanda banka çalışanlarının statülerine göre iş tatminleri ve örgütsel bağlılıklarının farklılaştığı görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Relationship Between The Banking Sectors and Business Relationships
2015
Yazar:  
Özet:

The purpose of this study is to question the relationship between the work satisfaction of the bank employees and their organizational liabilities and to investigate whether their work satisfaction and their organizational liabilities are differentiated and differentiated according to their status. As a result of the literary research carried out with this gaye, the scale of work satisfaction and the scale of organizational commitment included in the surveys created according to the 5 Likert scale were subjected to reliability analysis and the identified data were analyzed in various assessments. Research by HSBC Bank A.Ş. (The Hong Kong and Shanghai Banking Corporation), the TEB (Turkish Economic Bank) and the Turkish Business Bank (Turkish Business Bank) have obtained data from 111 trees. The data obtained from the research was subject to ANOVA and correlation main-lists. The research found that there was a positive and meaningful relationship between the employment satisfaction of the bank employees and their organizational liabilities at a medium level, and that the employment satisfaction and their organizational liabilities varied according to the status of the bank employees.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 422
Atıf : 4.346
2023 Impact/Etki : 0.368
Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi