Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 37
 İndirme 11
Darülaceze Başkanlığı Çalışanlarının Örgütsel Bağlılık ve İş Tatminleri Üzerine Bir Araştırma
2020
Dergi:  
Girişimcilik ve Kalkınma Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüz çalışma yaşamında örgütsel bağlılık ve iş tatmini önemle üzerinde durulan konulardandır. Bu çalışmada temel amaç, sosyal hizmet kurumlarında dezavantajlı gruplara hizmet sunan, farklı iş ve meslek gruplarından çalışanların, örgütsel bağlılık ve iş tatminlerinin incelenmesidir. Bu noktada dezavantajlı grupların(yaşlı, engelli, çocuk) bakım, barınma, sosyal hizmet gibi tüm ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik hizmet sağlayan Darülaceze Başkanlığı çalışanlarının örgütsel bağlılık ve iş tatminleri incelenmiştir. Araştırmada nicel ve nitel analiz yöntemleri birlikte kullanılmıştır. Örgütsel bağlılığın iş tatminine etkisini ölçmek amacıyla toplam 158 anket uygulanarak veriler toplanmış ve SPSS programı aracılığıyla analiz edilmiştir. Elde edilen bulgulara ve sunulan önerilere ilişkin bir nitel araştırma yöntemi olan yarı yapılandırılmış mülakat aracılığıyla görüşmeler alınmıştır. Nicel veri analizi kısmında korelasyon analizi, t-testi analizi ve anova analizi kullanılmıştır. Anketin ilk bölümü demografik sorulardan oluşmaktadır. İkinci bölümü Allen ve Meyer (1990) tarafından literatüre kazandırılan "Örgütsel Bağlılık Ölçeği" kullanılmıştır. Üçüncü bölümde akademik değeri yüksek bir ölçek olan "Minnesota İş Tatmini Ölçeği" kullanılmıştır. Araştırma kapsamında yapılan analizlerde örgütsel bağlılık ve iş tatmini arasında bir ilişki olduğu, çalışanların örgütsel bağlılık ve iş tatmini seviyesinin yüksek olduğu görülmüştür. Ayrıca kurumda çalışanların örgütsel bağlılık ve iş tatminlerinin cinsiyet ve vardiyalı çalışma sistemine göre farklılık gösterdiği ancak kurumda çalışılan süreye göre bir farklılık göstermediği sonuçları elde edinilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

A Study On The Organizational Commitment and Job Satisfaction Of The Staff Of Darulaceze
2020
Yazar:  
Özet:

In today’s work life, organizational commitment and work satisfaction are the topics that are focused on importance. The main objective of this study is to study the organizational commitment and work satisfaction of employees from different business and professional groups who provide services to disadvantaged groups in social services institutions. At this point, the organizational commitment and work satisfaction of the staff of the Darülaceze Presidency, which provides services to meet all needs of disadvantaged groups (age, disabled, children) such as care, housing, social services, has been examined. Quantitative and qualitative analysis methods have been used together. In order to measure the impact of organizational commitment on business satisfaction, a total of 158 surveys were collected and analyzed through the SPSS program. Interviews were conducted through a semi-structured interview, which is a quality research method on the findings obtained and the proposals presented. In the Nicel data analysis section, correlation analysis, t-test analysis and anova analysis were used. The first part of the survey consists of demographic questions. The second part was used by the "Organizational Engagement Scale" awarded to literature by Allen and Meyer (1990). The third section used the "Minnesota Business Satisfaction Scale", which is a high scale of academic value. The research has found that there is a relationship between organizational commitment and work satisfaction, and that employees have a high level of organizational commitment and work satisfaction. In addition, the findings have been obtained that the employees’ organizational commitment and work satisfaction differ according to gender and work system but does not differ according to the time they work in the institution.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Girişimcilik ve Kalkınma Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 174
Atıf : 2.437
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini