Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 149
 İndirme 1
Özel Hastane Çalışanlarının Yabancılaşma ve İşten Ayrılma Niyeti Arasındaki İlişkiye Yönelik Bir Araştırma
2017
Dergi:  
Uluslararası 2. Sosyal Bilimler Sempozyumu (Asos Congress)
Yazar:  
Özet:

Çalışmanın Amacı: Bu çalışmanın genel amacı, özel hastane çalışanlarının yabancılaşma ve işten ayrılma niyetleri arasındaki ilişkinin incelenmesidir. Ayrıca, özel hastane çalışanlarının sosyo-demografik özellikleri ile yabancılaşma arasındaki ilişkinin de değerlendirilmesi amaçlanmaktadır. Evren ve Örneklem: Araştırma, Trakya Bölgesinde -Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli’nde- hizmet veren özel hastanelerde yürütülmüştür. Bu kapsamda, araştırma izni alınan 9 hastanede görev yapan toplamda 296 çalışandan dönen veriler çalışmaya dahil edilmiştir. Çalışmaya dahil edilen katılımcıların mesleki dağılımları şu şekildedir; 113’ü yardımcı sağlık çalışanı, 16’sı doktor ve 148’i idari personeldir. Dört çalışan ise görevini belirtmemiştir. Yöntem: Veriler anket aracılığıyla toplanmıştır. Anketteki soruların 14’ü çalışanların sosyo – demografik ve eğitim durumunu, 21’i yabancılaşma durumunu ve 3’ü işten ayrılma eğilimini belirlemeye yöneliktir. Örgütsel yabancılaşmayı ölçme amacıyla Mottaz (1981) tarafından geliştirilmiş olan ve Türkçeye uyarlaması Uysaler (2010) tarafından yapılan 3 boyutlu “Yabancılaşma Ölçeği” kullanılmıştır. İşten ayrılma niyeti ise Mobley ve diğerleri (1978) tarafından geliştirilmiş olan ve Türkçeye Tüzün’ün (2013) uyarlamış olduğu çalışmadan faydalanılmıştır. Sonuçlar: Elde edilen verilerin değerlendirilmesinde tanımlayıcı istatistik teknikleri, normal dağlım özelliği taşıyan veri setlerinde t-testi ve Tek Yönlü Anova testi kullanılmıştır. Normal dağılım özelliği taşımayan veri setlerinde ise ve Mann-Whitney U testi kullanılmıştır. Yabancılaşma ve işten ayrılma eğilimi arasındaki ilişki ise Pearson Korelasyan analizi ile yapılmıştır. Sonuçların raporlanmasına devam edilmektedir. Çalışma sonucu, örgütsel yabancılaşma ve ile işten ayrılma niyeti arasındaki ilişkiye yönelik bir takım öneriler getirilecektir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Uluslararası 2. Sosyal Bilimler Sempozyumu (Asos Congress)
Uluslararası 2. Sosyal Bilimler Sempozyumu (Asos Congress)