Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 31
 Görüntüleme 105
 İndirme 38
Üniversite Öğrencileri Gözüyle Yaşlılık Nasıl Algılanıyor
2016
Dergi:  
Yaşlı Sorunları Araştırma Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma üniversite öğrencilerinin yaşlı ayrımcılığına ilişkin tutumlarının ve bu tutumlarını etkileyen faktörlerin belirlenmesi amacıyla, bir devlet üniversitesinin üç fakültesinde (Mühendislik, İşletme, Tıp) 2014-2015 eğitim öğretim yılında öğrenim gören 286 öğrenci ile gerçekleştirilmiştir. Çalışmada Vefikuluçay (2008) tarafından geliştirilmiş Yaşlı Ayrımcılığı Tutum Ölçeği (YATÖ) kullanılmıştır. Katılımcıların % 35’i işletme, % 37.8’i mühendislik, % 27.3’ü tıp fakültesinde öğrenim görmektedir. Öğrencilerin % 48.6’sı bayan, % 51.4’ü erkek olup, yaş ortalaması 20.91±1.99’dur. Çalışmada öğrencilerin YATÖ puan ortancası 84.00 [14.00]’dür. YATÖ toplam ve yaşlının yaşamını sınırlama alt boyutundan alınan puanlar arasındaki fark kadınlarda erkeklere göre (p<0.05), YATÖ olumsuz ayrımcılık alt boyutundan alınan puanlar arasındaki fark, Ege, İç Anadolu ve Akdeniz bölgelerinden gelen öğrencilerde, Karadeniz bölgesi ve Doğu-Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaşayan öğrencilere göre (p<0.05) anlamlı çıkmıştır. Öğrenim görülen fakülteye göre ölçek toplam ve tüm alt boyutlarında istatistiksel olarak anlamlı fark bulunmuştur (p<0.05). Ayrıca ailesinde yaşlı üye olmayan öğrencilerin olanlara göre; YATÖ toplam, yaşlının yaşamını sınırlama ve olumsuz ayrımcılık alt boyut puanlarının daha yüksek olduğu bulunmuştur (p<0.05).  Çalışma sonuçlarına göre üniversite öğrencilerinin genel olarak yaşlılara ilişkin olumlu tutuma sahip oldukları belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Yaşlı Sorunları Araştırma Dergisi
Yaşlı Sorunları Araştırma Dergisi