Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 19
 Görüntüleme 680
 İndirme 218
 Sesli Dinleme 4
Yabancılara Türkçe Öğretiminde Konuşma Becerisi ve Telaffuz Eğitimi
2019
Dergi:  
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bir hedef dilin iletişim aracı olarak kullanılmasının önündeki engellerden biri de telaffuz sorunlarıdır. Yabancılara Türkçe eğitiminde telaffuz eğitimine ne kadar ve nasıl yer verilmesi gerektiği sorularına cevap arayan bu yazıda; “konuşma”, “boğumlama”, “telaffuz”, “diksiyon” kavramlarının anlamları incelenmiş, literatür taraması yöntemi kullanılarak yabancı dil öğretiminde telaffuz eğitimi ile ilgili bir bakış geliştirilmeye çalışılmıştır. Yabancılara Türkçe öğretmek için hazırlanan ders kitaplarında telaffuz eğitiminin nasıl ve ne kadar yer aldığıyla ilgili bir çerçeve çizmek üzere, “Gazi Yabancılar İçin Türkçe / A1 Temel Düzey”, “Yedi İklim Türkçe A1 Seviye Ders Kitabı” ve “İstanbul / Yabancılar İçin Türkçe” adlı ders kitapları yanında Ankara Üniversitesi Tömer tarafından hazırlanan “Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretim Programı”, incelenmiştir. Telaffuz eğitiminin dil öğretim yaklaşımlarındaki yeri saptanmaya çalışılmış, telaffuz eğitimi için kullanılabilecek stratejiler ve uygulanabilecek etkinlikler öneriler getirilmiş, yabancılara Türkçe öğretiminde telaffuz eğitiminin A1 düzeyinden itibaren süreç içinde tekrarlanan ve birbirini tamamlayan etkinlikler halinde müfredatla bütünleşik olarak verilmesi gerektiği sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Talking Skills In Turkish Teaching To Foreigners
2019
Yazar:  
Özet:

One of the obstacles to the use of a target language as a means of communication is the issue of expression. In this article seeking answers to the questions how much and how to place the expression education in Turkish education; the meanings of the concepts of "speaking", "telaffuz", "diction" have been studied, the literary scan method has been used to try to develop a view on the expression education in foreign language teaching. To draw a framework on how and how the expression training is included in the curriculum books prepared to teach foreigners, "Turkish / A1 Basic Level for Gaza Foreigners", "Seven Climate Turkish A1 Level Curriculum" and "Turkish for Istanbul / Foreigners" curriculum books, along with the "Turkish Teaching Program as a Foreign Language" prepared by Ankara University Tömer, has been studied. To determine the place of speaking education in language teaching approaches, strategies and activities that can be used for speaking education have been suggested, and the conclusion has been achieved that foreigners in Turkish teaching speaking education from level A1 should be given integrated with the program in the process repeated and complementary activities.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 890
Atıf : 7.031
2023 Impact/Etki : 0.418
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi