Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 17
 Görüntüleme 87
 İndirme 44
İlkogretim Okullari 2. Kademe Ogrencilerinin Beden Egitimi ve Spor Dersine İliskin Tutumlarinin Belirlenmesi (duzce Ornegi)
2017
Dergi:  
CBÜ Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı Düzce ili ilköğretim okulları 2. kademe öğrencilerinin beden eğitimi ve spor dersine ilişkin tutumlarının belirlenmesidir. Araştırmanın örneklem gurubunu Düzce ilinde 5, 6, 7 ve 8. sınıfta öğrenim gören 204’ü erkek 190’ı kız olmak üzere toplam 394 gönüllü öğrenci oluşturmuştur. Veri toplama aracı olarak anket kullanılmıştır. Anketin birinci bölümünde bilgi formuna, ikinci bölümünde ise Demirhan ve Altay (2001)’ın revize ettiği, beden eğitimi ve spor tutum ölçeğine (BESTÖ) yer verilmiştir. Elde edilen verilerin değerlendirilmesinde SPSS (20) istatistik programı kullanılmış ve bu verilerin anlamlılık düzeyi (p< 0.05) alınmıştır. Araştırmada katılımcıların demografik özellikleri ile ankete verdikleri cevapların yüzdelik dağılımlarının belirlenmesinde frekans analizi cinsiyetler ile beden eğitim dersine ilişkin tutumlarının karşılaştırılmasında bağımsız gruplarda t-testi yaşanılan yer, sınıf, yaş, gibi değişkenlere göre beden eğitimi dersine ilişkin tutumlarının karşılaştırılmasında tek yönlü varyans analizi ile farklılığın hangi gruptan kaynaklandığını belirlemek için ise Scheffe ve Games-Howell testleri uygulanmıştır (p< 0.05). İlköğretim okulları 2. kademe öğrencilerinin okuduğu sınıfa ve ailelerinin aylık gelir durumları göz önüne alınarak tutumları incelendiğinde tek yönlü varyans analizi" sonuçlarına göre yedinci sınıfta okuyan kız ve erkek öğrencilerin beden eğitimi ve spor dersine karşı tutumları altıncı sınıfta okuyan kız ve erkek öğrencilerin tutumlarına nazaran daha olumlu olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Ekonomik durumu iyi olan ailelerde beden eğitimi ve spor dersine karşı olumlu tutum artmaktadır. Ailelerin öğrencilerin spor yapmalarına izin vermesi onları olumlu yönde etkilemiştir. Ailesinde spor yapan öğrencilerin aile fertlerinden etkilenerek beden eğitimi ve spor dersine karşı tutumlarını olumlu şekilde etkilemiştir.

Anahtar Kelimeler:

Determination Of The Secondary School Students’ Attitudes With The Course Of Physical Education and Sports (duzce Sample)
2017
Yazar:  
Özet:

The objective of this research is to determine the attitudes of the secondary school students’ studying at primary education schools which are in the province of Düzce towards physical education and sports lessons.  While the total field under survey consists of the secondary school students’ studying at primary education schools which are in the province of Düzce, the sample group are composed of total 394 volunteer students consisting of 204 boys and 190 girls who are selected randomly among 5th, 6th, 7th and 8th grade students. The questionnaire is used as data collection tool. In the first part of the survey demographic characteristics, in the second part of survey physical education and sport attitude scale take place which is revised by Demirhan and Altay (2001). Statistical software SPSS (20) is used in the evaluation of the data obtained and, the level of significance is considered as (p< 0.05). Frequency analysis is applied to determine the demographic characteristic and percentage of the distributions  for the responses  of participants, in independent groups  t-test is applied to comparisons of the  genders  and  attitudes  towards  physical education classes, one-way analysis of variance is applied to make   comparisons for the attitudes of the  course of physical education according to variables such as living place, class,  age etc, and  Scheffer and Games-Howell test is applied to determine the differences stemmed from which group (p< 0.05). According to the one-way analysis of variance results, we can consume that, with the considerance of monthly income of the parents of students and the classes in which the students study in secondary schools, the attitudes of the seventh class girl and boy students are more positive than the attitudes of the sixth class girl and boy students in physical education and sports lesson. The positive attitudes of the students increase in the economically wealthy families. The results of the analysis showed that the attitudes of the students are effected positively whether their parents let them to do sports or not. The students whose family members do sports are more interested in physical education and sports lesson than the others.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






CBÜ Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi

Alan :   Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 318
Atıf : 1.617
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini