Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 94
 İndirme 43
Farkli Turdeki Ortaogretim Kurumlarinda Okuyan Ogrencilerin Beden Egitimi ve Spor Dersine Yonelik Tutumlarinin İncelenmesi
2020
Dergi:  
Gaziantep Üniversitesi Spor Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma, ortaöğretim öğrencilerinin beden eğitimi ve spor dersine yönelik tutumlarının incelenmesi, ortaöğretim öğrencilerinin kişisel bilgi ve özelliklerine göre beden eğitimi ve spor dersine yönelik tutumları arasındaki farklılıkların belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. Araştırma grubunu, 2018-2019 eğitim öğretim yılında Van iline bağlı İpekyolu, Tuşba ve Edremit ilçelerinde bulunan 10 ortaöğretim kurumunda öğrenim gören toplam 1300 öğrenci oluşturmaktadır. Öğrenciler 9.10.11. ve 12. sınıflardan rastgele yöntemle seçilmiştir Araştırmada veri toplama aracı olarak iki bölümden oluşan anket formu uygulanmıştır. Anket formunun birinci bölümü, öğrencilerin kişisel bilgi ve özellikleri hakkındaki sorulardan ikinci bölümü ise beden eğitimi ve spor dersi tutum ölçeğinden oluşmaktadır. Verilerin istatistiksel analizi SPSS 22.0 paket programı ile yapılmıştır. Anket formunda yer alan değişkenlerin ve tutum ölçeğinin normal dağılım gösterip göstermedikleri Shapiro-Wilk Testi ve Kolmogorov-Smirnov Testi ile analiz edilmiştir. Verilerin analizi için ikili karşılaştırmalarda Mann-Whitney U Testi, çoklu karşılaştırmalarda ise Kruskal-Wallis Varyans Analizi kullanılmıştır. Anlamlılık düzeyi 0,05 olarak belirlenmiştir. Çoklu karşılaştırmalarda sonuçların anlamlı çıktığı durumlarda Games-Howell post hoc analizinden yararlanılmıştır. Araştırma sonucunda: Ortaöğretim öğrencilerinin beden eğitimi ve spor dersine ilişkin tutumlarının olumlu olduğu görülmüştür. Ortaöğretim öğrencilerinin gördükleri okulda spor salonu olma durumuna, fiziksel görünümleri hakkında düşüncelerine, kız ve erkek öğrencilerin beden eğitimi ve spor dersine birlikte katılmalarından rahatsız olma durumuna, öğrencilerin kendilerini sportif anlamda başarılı bulma durumuna, sportif etkinliklere katılım konusunda anne ve babalarının destekleme durumuna göre öğrencilerin beden eğitimi ve spor dersine ilişkin tutumları arasında istatistiksel açıdan fark bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Review Of The Attitudes Of Students Studying In Different Kinds Of High School Institutions Towards Body Education and Sports Lessons
2020
Yazar:  
Özet:

This research was conducted with the aim of studying the attitudes of high school students towards physical education and sports courses, determining the differences between physical education and attitudes towards sports courses according to their personal knowledge and characteristics. The research group consists of a total of 1,300 students studying in 10 secondary education institutions located in the Ipekyolu, Tuşba and Edremit districts related to the Van province in the 2018-2019 educational year. Students were randomly selected from 9.10.11 and 12 classes in the study the survey form, which consists of two sections, was applied as a data collection tool. The first part of the survey form consists of questions about the personal knowledge and characteristics of the students; the second part consists of the scale of physical training and the attitude of the sports lessons. The statistical analysis of the data is done with the SPSS 22.0 package program. The analysis of the variables in the survey form and the scale of attitude showed normal distribution with the Shapiro-Wilk Test and the Kolmogorov-Smirnov Test. For the analysis of the data, the Mann-Whitney U Test was used in two comparisons and the Kruskal-Wallis Varyans Analysis in multiple comparisons. The value of value is 0.05. In many comparisons, the results were meaningful in cases where Games-Howell post-master analysis was used. The study found that the attitudes of high school students towards physical education and sports courses were positive. The state of high school students being a gymnasium in the school they see, their thoughts about their physical appearance, the state of discomfort of girls and boys from participating together in physical training and sports courses, the state of students finding themselves successful in the sporting sense, the state of their parents supporting participating in sports events, the state of their attitudes regarding physical education and sports courses have been statistically distinguished.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Gaziantep Üniversitesi Spor Bilimleri Dergisi

Alan :   Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 281
Atıf : 1.792
2023 Impact/Etki : 0.288
Gaziantep Üniversitesi Spor Bilimleri Dergisi