Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 94
 İndirme 22
LİSE ÖĞRENCİLERİNİN BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR DERSİNE İLİŞKİN TUTUMLARININ İNCELENMESİ (ELAZIĞ İLİ ÖRNEĞİ)
2020
Dergi:  
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma Elazığ ilindeki lise öğrencilerinin beden eğitimi ve spor dersine ilişkin tutumlarının incelenmesi amaçlanmıştır. Araştırmanın evreni; 2019-2020 eğitim-öğretim yılında Elazığ ilinde bulunan lise öğrencileri oluşturmaktadır. Araştırmanın örneklemini ise 2019-2020 eğitim-öğretim yılında öğrenim gören düz lise ve meslek lisesinde okuyan öğrencilerden random yöntemi ile seçilmiş 100 öğrenciden oluşmaktadır. Araştırmada veri toplama yöntemi olarak nicel araştırma yöntemlerinden anket tekniği seçilmiştir. Araştırmada Demirhan ve Altay (2001) tarafından geliştirilen “Beden Eğitimi ve Spor Tutum Ölçeği (BESTÖ)” kullanılmıştır. Araştırmada elde verilerin analizi için SPSS 22 paket programı kullanılmış olup % Frekans, İndependet Samples T Test, One Way Anova Testleri uygulanmıştır. Anlamlılık düzeyi ise P<0,05 olarak değerlendirilmiştir. Araştırmada elde edilen bulgular; araştırmaya katılan öğrencilerin beden eğitimi ve spora karşı tutumlarının incelenmesinde cinsiyet, sınıf, spor özgeçmişi ve lise türüne göre istatiksel olarak bir anlamlılık tespit edilmemiştir (P>0,05). Bu çalışma ile beden eğitimi ve spora karşı tutumlarının normalin üstünde olduğu gözlemlenmiştir. Sonuç olarak; lise öğrencilerinin beden eğitimi ve spor dersine karşı tutumlarının normal değerlerin üstünde dağılım gösterdiği ve lise öğrencilerinin beden eğitim ve spora karşı tutumları bakımından anlamlı olamadığı görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Examination of the body training of high school students and the observations of the relationship to the sport course (examples of education)
2020
Yazar:  
Özet:

This study is aimed at studying the attitudes of high school students in the province of Elazığ regarding physical education and sports courses. The universe of research; 2019-2020 educational year forms high school students located in the province of Elazığ. The sample of the study consists of 100 students selected by random method from students studying in the straight high school and professional high school in the 2019-2020 educational year. In the research, the survey technique was chosen from quantum research methods as the method of data collection. The study used the "Body Education and Sports Attitude Scale (BEST)" developed by Demirhan and Altay (2001). For the analysis of the data obtained in the study, the SPSS 22 package program was used and the % Frequency, Independent Samples T Test, One Way Anova Tests were applied. The level of significance is estimated as P<0,05. The findings obtained in the study; in the study of the physical education and attitudes of the students to the sport, statistically no significance was identified according to gender, class, sports resume and high school type (P>0,05). This study has shown that body training and attitudes towards sport are above the normal. As a result, high school students’ attitudes towards physical education and sports lessons have been distributed above normal values and high school students’ attitudes towards physical education and sports have not been meaningful.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.522
Atıf : 1.774
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi