Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 3
 İndirme 2
Ratlarda Levamizol'ün Gebe Kalma Oranı, Yavru Sayısı, Cinsiyeti, Yaşama Oranı ve Laktasyon Süresine Etkisi
2003
Dergi:  
Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Veteriner Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çalışmada, dişi ratlara levamizol uygulamalarının gebelik oranı, yavru sayısı, yavru cinsiyeti, yavruların yaşama oranı ve laktasyon süresi üzerine etkilerinin belirlenmesi amaçlandı. Materyal olarak, üç aylık 32 adet dişi rat kullanıldı. Hayvanlar rastgele 4 gruba ayrılarak, birinci gruba (n=8) bir kez, ikinci gruba (n=8) iki kez, üçüncü gruba da (n=8) üç kez birer hafta arayla Levamizol hidroklorür (Levaject %10 Pro injection, Vetifarm) kas içi 3.5 mg/kg dozda uygulandı. Dördüncü gruba (n=8) ise herhangi bir uygulama yapılmadan, kontrol olarak ayrıldı. Sonuçta, en yüksek gebelik oranı ve yavruların en düşük yaşama oranı 3. grupta belirlendi. Yavru sayısı, yavru cinsiyeti ve laktasyon süreleri açısından gruplar arasında herhangi bir fark tespit edilmedi.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Veteriner Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 877
Atıf : 1.870
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini