Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 4
Yüzdeler Konusunun Yaratıcı Drama Etkinlikleriyle Öğretiminin Beşinci Sınıf Öğrencilerinin Tutum ve İnançlarının Kalıcılığına Etkisi
2022
Dergi:  
Çukurova Araştırmaları
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı yüzdeler konusunun yaratıcı drama etkinlikleriyle öğretiminin beşinci sınıf öğrencilerinin matematiğe yönelik tutum ve inançlarının kalıcılığına etkisini incelemektir. Araştırmada “Beşinci sınıf matematik dersi yüzdeler konusunun yaratıcı drama etkinlikleriyle öğretilmesinin öğrencilerin matematiğe yönelik tutum ve inanç puanlarının kalıcılığı arasında anlamlı bir fark var mıdır?” sorusuna çözüm aranmıştır. Bu kapsamda çalışma nicel araştırma yöntemlerinden ön-test son-test kontrol gruplu deneysel modele göre yürütülmüştür. Araştırmanın örneklemini Osmaniye il merkezindeki bir devlet ortaokulunda öğrenim görmekte olan 30 deney grubu öğrencisi ve 28 kontrol grubu öğrencisi olmak üzere toplam 58 beşinci sınıf öğrencisi oluşturmaktadır. Araştırma kapsamındaki veriler Matematiğe Yönelik Tutum Ölçeği ve Matematik İnanç Ölçeği kullanılarak toplanmıştır. Araştırma sürecinde toplanan veriler normallik analizleri yapılarak SPSS 23 paket programında non parametrik testlerden Friedman testi ve parametrik testlerden bağımsız gruplar t-Testi kullanılanılarak %95 güven düzeyinde analiz edimiştir. Yapılan istatistiksel analizler sonucunda yaratıcı drama etkinliklerinin öğrencilerin matematiği yapabilecekleri ve öğrenebileceklerine yönelik olumlu tutum ve inanç geliştirmelerini destekleyici bir öğrenme ortamı sunduğu açığa çıkmıştır. Ayrıca yaratıcı drama öğrenme ortamında geliştirilen bu olumlu tutum ve inanç duyguların öğrencilerin öğrenme sürecindeki yaşantılarına dayanmasıyla da kazanılan duyuşsal duygularda kalıcılı olduğu tespit edilmiştir. Bu nedenle matematik öğretiminin etkili bir şekilde yapılabilmesi için araştırma kapsamında hazırlanan yaratıcı drama etkinliklerinin alana örnek uygulamalar sunarak önemli katkılar sağlayacağı düşünülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Percentage Of The Subject's Creative Drama Effects and The Influence Of The Teaching Of The Fifth Sinif Students On The Quality Of Their Beliefs
2022
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to explore the impact of the creative drama activities of the subject on the durability of the attitudes and beliefs of the fifth class students of teaching. In the study, "Is there any meaningful difference between the persistence of the students' attitude to mathematics and the persistence of the beliefs' points of teaching the subject of the fifth class mathematics percentage with creative drama events?" The question is sought for a solution. In this scope, the study was conducted according to the experimental model of the pre-test-son-test control group of quantum research methods. The sample of the study consists of a total of 58 fifth-class students, including 30 experiment group students and 28 control group students, who are studying in a state high school in the center of Osmaniye province. The data under the research scope was collected using the Matematical Attitude Scale and the Matematical Faith Scale. The data collected during the research process were analysed at a 95% confidence level by using the non-parametric tests in the SPSS 23 package program and the t-Test groups independently from the Friedman test and the parametric tests. The statistical analysis has shown that creative drama events provide a learning environment that supports students to develop positive attitudes and beliefs towards what they can and learn mathematics. It has also been found that these positive attitudes and beliefs developed in the creative drama learning environment are permanent in the sensual emotions gained by the student’s learning process experiences. Therefore, it is believed that creative drama events prepared within the research framework to effectively carry out mathematical teaching will contribute significantly by offering examples of practices to the field.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Çukurova Araştırmaları

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 193
Atıf : 171
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini