Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 184
 İndirme 73
Senaryo Tabanlı Öğrenme Yönteminin Öğrencilerin Matematik Öz Yeterlik Algısı, Tutum ve Kaygılarına Etkisi
2019
Dergi:  
Anemon Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, matematik derslerindesenaryo tabanlı öğrenme yöntemi kullanımının öğrencilerin tutumuna, öz yeterlik algısına ve matematik kaygısına olan etkisinin incelenmesidir. Çalışma nicel araştırma yöntemlerinden yarı deneysel desen modeli ile yapılmıştır. Çalışma grubunu 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında bir devlet okulunda öğrenim görmekte olan 45 dokuzuncu sınıf öğrencisi oluşturmuştur. Araştırmanın verileri “Matematiğe Yönelik Tutum Ö lçeği”, “Matematiğe Karşı Öz Yeterlik Algısı Ölçeği” ve “Matematik Kaygısı Değerlendirme Ö lçeği” ile toplanmıştır. Normal dağılım gösterdiği belirlenen verilere parametrik testler uygulanmıştır. Araştırmanın sonucunda senaryo tabanlı öğrenme yönteminin deney grubu öğrencilerinin öz yeterlik algısı ön test ve son test puanları arasında anlamlı farklılık ortaya çıkardığı görülmüştür. Buna ilave olarak senaryo tabanlı öğrenme yönteminin öğrencilerin matematiğe yönelik tutumuna ve matematik kaygılarına etki etmediği sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Scenario-based Learning Method's Impact On Student's Mathematical Self-competence Perception, Attitudes and Worries
2019
Yazar:  
Özet:

The purpose of this research is to study the impact of the use of the mathematical-based learning method on students’ attitude, self-capacity perception and mathematical concerns. The study was done with a semi-experimental pattern of quantum research methods. The work group was formed by 45 ninth-class students who are studying in a public school in the 2016-2017 Education teaching year. The data of the study were collected with the "Matematics Attitude" and "Matematics Self-Competence Measurement" and "Matematical Anxiety Assessment" and "Matematical Anxiety Assessment". Parametric tests have been applied to the normally distributed data. The study found that the scenario-based learning method revealed a significant difference between the self-capacity perception of the students' experimental group's pre-test and final test scores. In addition, the conclusion is that the scenario-based learning method does not affect the attitude of students towards mathematics and mathematical concerns.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Anemon Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.171
Atıf : 4.748
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini