Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
 İndirme 1
Bireysel Mutluluğun Örgütsel Bağlılığa Etkisi: Ankara’daki Beş Yıldızlı Otel İşletmelerinde Bir Uygulama
2023
Dergi:  
Nevşehir Hacı Bektaş Veli University Journal of ISS
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada, çalışanların bireysel mutluluk algılarının örgütsel bağlılıkları üzerindeki etkisinin incelenmesi amaçlanmaktadır. Ayrıca çalışma kapsamında çalışanların bireysel mutlulukları ve örgütsel bağlılıklarında demografik değişkenlere göre bir farklılık olup olmadığı incelenmektedir. Çalışma kapsamında nicel araştırma tekniklerinden olan anket yöntemi tercih edilmiştir. Araştırma verileri 2022 yılında Ankara ilinde bulunan 5 yıldızlı otellerde çalışan 660 personelden kolayda örnekleme yöntemiyle toplanmıştır. Verilerin toplanmasında Hills ve Argyle (2002) tarafından geliştirilen Oxford Mutluluk Ölçeği ile Allen ve Meyer (1990) tarafından geliştirilen örgütsel bağlılık ölçeği kullanılmıştır. Anketlerden elde edilen veriler SPSS analiz programı aracılığı ile korelasyon, regresyon, t-testi ve Anova testleriyle analiz edilmiştir. Buna göre çalışanların bireysel mutlulukları ile örgütsel bağlılıkları arasında anlamlı ve pozitif ilişkiler saptanmış, bireysel mutluluğun örgütsel bağlılık üzerinde olumlu bir etkiye sahip olduğu ortaya çıkmıştır. Demografik değişkenlere göre de çalışanların bireysel mutluluğunun farklılaştığı görülmüştür. Çalışma bulguları alan yazındaki araştırmalarla karşılaştırılarak yorumlanmış ve öneriler geliştirilmiştir. Bu çalışmayla örgütsel davranış alanındaki bir boşluğun doldurularak literatüre katkı sağlanacağı düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of Individual Happiness On The Organic Connection: An Application In The Five-year-old Hotel Businesses In Ankara
2023
Yazar:  
Özet:

This study aims to study the impact of employees’ individual happiness perceptions on their organizational commitments. The study also examines whether the individual happiness and organizational commitments of employees differ according to demographic variables. The method of survey is preferred from the qualitative research techniques. The research data was collected in 2022 from 660 staff working in 5 star hotels in the province of Ankara by easy sampling method. The data collection used the organizational commitment scale developed by Allen and Meyer with the Oxford Happiness Scale developed by Hills and Argyle (2002) and the organizational commitment scale developed by Allen and Meyer (1990). The data obtained from the surveys were analyzed through the SPSS analysis program with correlation, regression, t-test and Anova tests. According to this, there have been significant and positive relationships between the individual happiness of employees and their organizational commitments, and it has been revealed that individual happiness has a positive impact on the organizational commitment. According to demographic variables, the individual happiness of employees is different. The findings of the study were interpreted compared to the research in the field and recommendations were developed. It is believed that this work will contribute to literature by filling an emptiness in the organizational behavior field.

Anahtar Kelimeler:

2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Nevşehir Hacı Bektaş Veli University Journal of ISS

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 707
Atıf : 1.806
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini