Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 146
 İndirme 4
Çalışanların Öz Güven ve Yaratıcılık Düzeylerinin Mutlulukları Üzerindeki Etkisini Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma
2019
Dergi:  
İşletme Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç – Bu çalışma; işletmelerde çalışanların öz güven ve yaratıcılık düzeylerinin mutlulukları üzerindeki etkisini tespit etmeyi amaçlamaktadır. Yöntem – Bu çalışmada öz güven ve yaratıcılık düzeylerinin mutluluk üzerindeki etkisini belirlemeye yönelik bir model oluşturulmuş ve analizler gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın bağımsız değişkenini öz güven kavramı, aracı değişkenini yaratıcılık kavramı, bağımlı değişkenini ise mutluluk kavramı oluşturmaktadır. Araştırmada veri toplamak için Akın (2007) tarafından geliştirilen Öz Güven Ölçeğinden, Kaufman (2012) tarafından geliştirilen ve Şahin (2016) tarafından geçerlik/güvenirlik analizleri yapılan Kaufman Yaratıcılık Alanları Ölçeğinden, Hills ve Arygle (2002) tarafından geliştirilen ve Doğan ve Çötok (2011) tarafından geçerlik/güvenirlik analizleri yapılan Oxford Mutluluk Ölçeğinden yararlanılmıştır. Araştırmanın örneklemini, Türkiye’de savunma sanayi alanında faaliyet gösteren kamu ve özel sektördeki işletmelerde çalışan beyaz yakalı 212 kişi oluşturmaktadır. Bulgular – Araştırmadan elde edilen sonuçlara göre; öz güvenin alt boyutları olan iç öz güvenin ve dış öz güvenin, öz/günlük yaratıcılık üzerinden dolaylı olarak mutluluğu etkilediği sonucuna ulaşılmakla birlikte, dış öz güvenin mutluluk üzerinde doğrudan bir etkisinin de olduğu kanıtlanmıştır. Tartışma – Çalışmanın sonuçları doğrultusunda, çalışanların mutluluğunun sağlanması noktasında öz güven ve yaratıcılığın etkisinin olduğu, fakat öz güven ve yaratıcılık üzerinde ise, işletmelerdeki yönetim uygulamalarının dolaylı olarak etkisinin olduğu ifade edilebilir.

Anahtar Kelimeler:

A Study Aimed At Determining The Impact Of Employees’ Self-confidence and Level Of Creativity On Happiness
2019
Yazar:  
Özet:

Purpose - This study aims to identify the impact of employees’ self-confidence and level of creativity on their happiness. Method - In this study a model was created to determine the impact of self-confidence and creativity levels on happiness and analyses were carried out. The independent variable of research is the concept of self-confidence, the medium variable is the concept of creativity, and the dependent variable is the concept of happiness. From the Self-Confidence Scale developed by Akın (2007) to gather data in the study, Kaufman (2012) developed and Kaufman (2016) made validity/confidence analysis, the Creative Field Scale developed by Hills and Arygle (2002) and the Oxford Happiness Scale made validity/confidence analysis by Doğan and Çötok (2011). The examples of the study consist of 212 white captains working in the public and private sector enterprises operating in the defense industry in Turkey. The findings - The findings from the research have shown that the inner self-confidence, which is the underdimensions of self-confidence, and the outer self-confidence have an indirect impact on happiness through self/day creativity, while the outer self-confidence has a direct impact on happiness. Discussions - According to the results of the study, it can be expressed that the effect of self-confidence and creativity is at the point of ensuring employees’ happiness, but on self-confidence and creativity, it can be indirectly affected by management practices in.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




İşletme Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.210
Atıf : 9.587
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini