Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 41
 İndirme 16
Öğretmen Adaylarının Bilgi ve İletişim Teknolojileri Yeterliliklerinin Belirlenmesi
2020
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Bilgi ve iletişim teknolojilerinde (BİT) meydana gelen baş döndürücü değişim hızı, günümüz eğitim anlayışını geleneksel öğretmen merkezli bir yapıdan öğrenci merkezli bir yapıya doğru değiştirmektedir. Öğrenciyi merkezine alan yeni sistem, kişilerde BİT’e yönelik bir yeterlilik düzeyi gerektirmektedir. Hayatın her alanına nüfuz eden BİT’e yönelik yeterliliklerinin üniversite öğrencileri kapsamında araştırılmasının amaçlandığı bu araştırma ile yakın gelecekte profesyonel iş hayatına atılarak topluma katkı sağlayacak öğretmen adaylarının mevcut durumunun belirlenmesi hedeflenmektedir. Bu çalışmanın amacı öğretmen adayı öğrencilerinin BİT yeterliliklerinin belirlenmesi ve bazı değişkenler açısından incelenmesidir. Çalışma betimsel tarama yöntemi kullanılarak modellenmiştir. Araştırmanın verileri kişisel bilgi formu ve “Bilgi ve İletişim Teknolojileri Yeterlilik Ölçeği ” kullanılarak elde edilmiştir. Verilerin analizinizde frekans, yüzde, aritmetik ortalama ve standart sapmanın yanı sıra ilişkisiz örneklemler t-testi, ilişkisiz örneklemler için Mann Whitney U-testi, ilişkisiz örneklemler için tek faktörlü varyans analizi (ANOVA), Scheffe ve Dunnett C testleri kullanılmıştır. Araştırma sonucunda öğretmen adayı öğrencilerinin BİT yeterliliklerinin orta seviyede olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Öğretmen adayı öğrencilerinin BİT yeterliliklerinin; cinsiyet, sınıf, bölüm, şahsi bilgisayar sahip olma ve günlük internet kullanım durumu değişkenlerine göre anlamlı farklılık göstermediği tespit edilmiştir. Bunun yanı sıra bilgisayar kullanım süresi 16 yıl ve üzeri (x̄=229.06) ile 11-15 yıl (x̄=207.31) arasında olan öğrencilerin BİT yeterliliklerinin 6-10 yıl (x̄=196.12) ve 1-5 yıl (x̄=177.16) arasında olan öğrencilere göre daha yüksek olduğu sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Identification Of Teachers' Qualifications In Information and Communication Technologies
2020
Yazar:  
Özet:

The main turning rate in Information and Communication Technologies (ITT) changes today’s understanding of education from a traditional teacher-centered structure to a student-centered structure. The new system that takes the student to the center requires a level of competence towards the BIT in individuals. This research, which aims to investigate the qualifications of the BIT in all areas of life within the university students, aims to determine the current status of teachers candidates who will contribute to society by throwing into the professional business life in the near future. The purpose of this study is to determine the student's BIT qualifications and to study some variables in terms of teaching candidates. The work is modeled using the visual scan method. The data of the research was obtained using the personal information form and the "Information and Communication Technologies Qualification Scale". In your data analysis, the frequency, percentage, arithmetic average and standard deviation as well as the unrelated sampling t-test, Mann Whitney U-test for unrelated sampling, one-factor variance analysis (ANOVA), Scheffe and Dunnett C tests for unrelated sampling were used. The research has found that the student’s teaching qualifications are at the middle level. It has been found that the student’s IT qualifications do not differ significantly according to gender, class, department, personal computer possession and daily Internet use status variables. In addition, it was concluded that students with computer use time between 16 years and over (x̄=229.06) and 11-15 years (x̄=207.31) have higher IT qualifications than students between 6-10 years (x̄=196.12) and 1-5 years (x̄=177.16).

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.502
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini