Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 62
 İndirme 18
Algılanan Örgütsel Desteğin Örgüt Sağlığı Üzerindeki Etkisi: Hastane Çalışanlarına Yönelik Bir Araştırma
2020
Dergi:  
İşletme Bilimi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışma, işgören tarafından algılanan örgütsel desteğin örgüt sağlığı üzerindeki etkisini incelemek amacıyla gerçekleştirilmiştir. Yöntem: Araştırmanın evrenini Ege Bölgesi’nde bulunan bir ilin Sağlık Bakanlığı’na bağlı devlet hastanesi çalışanları oluşturmaktadır. Araştırma, Ağustos-Eylül 2019 tarihleri arasında ilgili hastanede ulaşılabilen ve çalışmaya katılmayı gönüllü olarak kabul eden 324 çalışan ile gerçekleştirilmiştir. Çalışmada veri toplama aracı olarak anket formu kullanılmıştır. Verilerin analizi için SPSS v.22 paket programı kullanılarak; Student-t Testi, One Way Anova, Korelasyon ve Regresyon analizi ile veri çözümlemeleri gerçekleştirilmiştir. Bulgular: Araştırmanın amacı doğrultusunda korelasyon analizi yapılmış ve algılanan örgütsel destek ile örgüt sağlığı arasında pozitif yönde istatistiksel olarak anlamlı düzeyde bir ilişkinin olduğu bulunmuştur. Bu sonuca göre çalışanların algıladığı örgütsel destek arttıkça örgüt sağlığı algıları da artış göstermektedir. Sonuç: Algılanan örgütsel desteğin örgüt sağlığı üzerindeki etkisinin hastane çalışanları örnekleminde incelendiği araştırma sonuçlarına göre; hastane çalışanlarının algılanan örgütsel destek ve örgüt sağlığı algıları düşük düzeyde tespit edilmiştir. Araştırma sonuçları değerlendirildiğinde, örgüt sağlığının geliştirilmesinde ve çalışanlarca olumlu biçimde algılanmasında, algılanan örgütsel destek önemli bir bağımsız değişken olarak ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle örgüt sağlığını geliştirmek isteyen yöneticilerin çalışanlarına destek olması önerilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Impact Of Detected Organizational Support On Organizational Health: A Research To Hospital Workers
2020
Yazar:  
Özet:

Purpose: This study was conducted with the aim of examining the impact of organizational support perceived by the employer on the organization’s health. Method: The universe of research is formed by employees of the state hospital associated with the Ministry of Health of a state located in the Egean region. The study was conducted with 324 employees who were able to reach the relevant hospital between August and September 2019 and who voluntarily agreed to participate in the work. In the study, the survey form was used as a data collection tool. For data analysis using the SPSS v.22 package program; data analysis with Student-t Test, One Way Anova, Correlation and Regression analysis was carried out. Results: According to the purpose of the study, the correlation analysis was carried out and found that there was a statistically meaningful relationship between organizational support and organizational health in a positive direction. According to this conclusion, as the organizational support that employees perceive increases, the organization’s health perceptions also increase. Results: According to the research results examined in the sample of the health of the organizational support detected; the organizational support detected by the hospital staff and the organizational health perceptions detected at a low level. When the research results are evaluated, in the development of the organization’s health and in the positive perception by employees, the organizational support perceived appears as an important independent variable. It is therefore recommended that managers who want to improve the health of the organization support their employees.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




İşletme Bilimi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 244
Atıf : 1.312
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini