Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
 İndirme 2
Premiks %25 İnsülin Lispro Protamin/lispro ve Premiks %50 İnsülin Lispro Protamin/lispro Karışım İnsülin Tedavilerinin Diabetik Hastalarda Metabolik Kontrol Üzerine Olan Etkinliklerinin Değerlendirilmesi
2009
Dergi:  
Şişli Etfal Hastanesi Tıp Bülteni
Yazar:  
Özet:

Amaç: Çalışmamızda yetersiz glisemik kontrollü tip 2 diyabetik hastaların, var olan OAD tedavilerine günde bir, iki ya da üç doz premiks insülin lispro %25 veya üç doz premiks insülin lispro %50 eklendiğinde, HbA1c düzeyini düşürmedeki etkinliğini amaçladık. Gereç ve Yöntem: Tip 2 Diabetes Mellitus tanısı almış, bir ya da daha fazla OAD kullanan, ancak HbA1c düzeyleri >%7 olan 112 hasta ile günde 2 kez premiks insülin lispro %25 ve %75 insülin lispro protamin süspansiyonu ve/veya bir ya da daha fazla OAD kullanıp, HbA1c düzeyleri >%7 olan 29 hasta alındı. Mevcut OAD tedavisine günde tek doz premiks insülin lispro %25 eklenmesiyle 3. ayın sonunda regüle olmayan hastalara günde iki enjeksiyon olarak premiks insülin lispro %25 verildi. 6. ayın sonunda yine regüle olmayan hastalara günde üç defa premiks insülin lispro %25 veya premiks insülin lispro %50 verildi. Hastalarda 3.,6. ve 9. ay sonunda HbA1c değerleri değerlendirildi ve başlangıç düzeyleri ile karşılaştırıldı. Bulgular: Çalışmamızda günde bir kez premiks insülin lispro %25 ile hastaların %24’ü, günde iki enjeksiyon ile %47,5’u, günde üç defa premiks insülin lispro %25 ile hastaların %77’si Amerikan Diabet Birliği’nin glisemik kontrolü sağlamak için HbA1c<%7’lik hedefine ulaşmıştır. Günde üç kez premiks insülin lispro %25 ile hastaların %53,6’sı, premiks insülin lispro %50 kullanan hastaların %71,4’ü HbA1c <%7 hedefine ulaştı. Sonuç: Çalışmamız, premiks insülin lispro %25 in günde tek doz başlanıp, glisemik hedeflere ulaşana dek dozun titre edildiği ve tedavi yoğunluğunun arttırıldığı bir örnek model olabilir. Ayrıca postprandial kan şekeri değerlerinde büyük dalgalanmaları olan hastalarda, ağır kronik hiperglisemi ve yüksek HbA1c değerlerine neden olan daha ileri insülin eksikliği olan hastalarda,günde üç defa premiks premiks insülin lispro %50 ile glisemik hedeflere ulaşılabileceği sonucuna varmış bulunmaktayız.

Anahtar Kelimeler:

Premiks 25% Insulin Lispro Protamine/lispro and Premiks 50% Insulin Lispro Protamine/lispro Mixture Assessment Of The Effects Of Insulin Therapies On Metabolic Control In Diabetic Patients
2009
Yazar:  
Özet:

Purpose: In our study, we aimed at the effectiveness of lowering HbA1c levels when one, two or three doses of premiks insulin lispro 25% or three doses of premiks insulin lispro 50% were added to the existing OAD treatments. Type 2 Diabetes Mellitus diagnosed with one or more OADs, but with 112 patients with HbA1c levels >7 per cent 2 times a day with premiks insulin lispro 25% and 75% insulin lispro protamine suspension and/or one or more OADs, with 29 patients with HbA1c levels >7 per cent were taken. With a single dose of premiks insulin lispro 25 per day to the current OAD treatment, patients who have not been regulated at the end of the 3rd month were given premiks insulin lispro 25 per day with two injections per day. 6 . At the end of the month, unregulated patients were given premiks insulin lispro 25% or premiks insulin lispro 50% three times a day. At the end of 3, 6 and 9 months, HbA1c values were assessed and compared to their initial levels. Results: In our study, once a day with premiks insulin lispro 25%, 24% of patients, 47.5% with two injections a day, three times a day with premiks insulin lispro 25%, 77% of patients achieved the target of HbA1c<7% to provide glycemic control by the American Diabetes Association. Three times a day, with premiks insulin lispro 25%, 53.6% of patients and 71.4% of patients using premiks insulin lispro 50 per cent reached the HbA1c <7% target. Result: Our study may be a sample model where a single dose of premiks insulin lispro is started by 25% a day and the dose is vibrated and the intensity of treatment is increased until the glycemic targets are reached. In patients with major fluctuations in postprandial blood sugar levels, in patients with severe chronic hyperglycemia and higher insulin deficiency that causes high HbA1c values, we have also concluded that three times a day premiks premiks insulin lispro can be achieved with 50% glycemic goals.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Şişli Etfal Hastanesi Tıp Bülteni

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 901
Atıf : 1.182
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini