Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 73
 İndirme 24
 Sesli Dinleme 4
Son Yuzyilda Bi̇ngol'de Meydana Gelen Depremler ve Etki̇leri̇
2020
Dergi:  
Bingöl Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Deprem kuşağında yer alan ülkemizden önemli fay hatları geçmektedir. Bu fay hatlarının en aktiflerinden sayılan Kuzey Anadolu Fayı ile Doğu Anadolu Fayı’nın kesişim noktasında yer alan Bingöl coğrafyası, son yüzyıl içerisinde birçok depremin yaşandığı merkezlerden olmuştur. Yaşanılan şiddetli depremler sonucunda büyük oranda can kayıpları yaşanmıştır. Aynı zamanda depremlerin oluşturduğu psikososyal ve sosyoekonomik neticeler pek çok olumsuzluğu da beraberinde getirmiştir. Özellikle 1949 Karlıova, 1971 ve 2003 Bingöl depremleri, yöre insanı üzerinde en fazla etki bırakan depremlerdendir. Şiddet dereceleri yüksek hissedilen bu depremler, can kayıplarıyla birlikte, bölgede ağır tahribatlar doğurmuştur. Konutların yapı malzemesi ve fayların uzayış biçimi de ortaya çıkan can kaybı ve hasar üzerinde menfi yönde sonuçlar doğurduğuna tanık olunmuştur. Çevre illerde vuku bulan kimi depremlerden de etkilenilmiştir. Örneğin, 1966 Varto Depremi, bu nitelikte bir sarsıntı olarak değerlendirilmiştir. 1930’lardan itibaren Bingöl’de meydana gelen, maddi ve manevi hasar oluşturan depremler, dönemin kaynakları ve konuyla ilgili eserler irdelenerek okurun istifadesine sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

The Earthquakes and Effects Of The Last Century In Bengal
2020
Yazar:  
Özet:

There are a lot of landscapes in our country that are under the earthquake. The Bingöl geography, which is located at the intersection point of the Northern Anadolu Fai and Eastern Anadolu Fai, is one of the centers where many earthquakes have occurred in the last century. As a result of the massive earthquakes, many people have been killed. At the same time, the psychosocial and socio-economic consequences of the earthquakes have brought many negative consequences. The 1949 Karlıova, 1971 and 2003 Bingöl earthquakes are one of the earthquakes that greatly affected the local population. These severe earthquakes, with severe levels of violence, resulted in severe destruction in the area, along with the loss of lives. The building material and the form of discharge of the houses have also been shown to produce consequences in the direction of the loss of lives and damage that occur. Some of them were affected by earthquakes. For example, the 1966 Varto earthquake was considered a trembling in this quality. Since the 1930s, the earthquakes that occurred in Bingöl, causing material and spiritual damage, the sources of the time and the works related to the subject were presented to the reader's reception.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Bingöl Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 143
Atıf : 142
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini