Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 15
 İndirme 1
PART-TİME ÇALIŞAN ANNELER
2020
Dergi:  
International Journal of Disciplines Economics & Administrative Sciences Studies (IDEASTUDIES Journal)
Yazar:  
Özet:

Sanayileşme ile birlikte oluşan profesyonel çalışma hayatında erkeklerle birlikte kadınlar da yoğun bir şekilde yer almaya başlamışlardır. Kadınlar çalışma hayatı ile birlikte çocuk bakımı vb. geleneksel rolleri de yerine getirmek zorunda kalmaktadırlar. Bu durum iş tercihlerini de etkileyebilmektedir. Kadınların bir kısmı çocukların doğumundan sonra hiç çalışamamakta bir kısmı da yarı zamanlı çalışabilmektedir. Bu araştırma, Kırklareli ilinde part-time çalışan annelerin, part-time çalışmaya yönelik değerlendirmelerini incelemektedir. Araştırmada kartopu örneklem yöntemiyle part-time çalışan 18 anne ile yarı yapılandırılmış mülakat yapılmıştır. Annelerin part-time çalışmayı tercih etmelerinde ağırlıklı olarak “annelik ve geçim mücadelesi”nin etkili olduğu ifade edilmiştir. Araştırma kapsamında görüşleri değerlendirilen katılımcılar; çalışmanın ruh hallerini olumlu etkilediğini ve iş-aile arasında denge kurmada problem yaşamadıklarını belirtmişlerdir. Bununla birlikte part-time çalışmanın kariyer hedefleri önünde bir engel olduğu ve annelerin bu durum karşısında tedirgin oldukları anlaşılmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

The part-time moms
2020
Yazar:  
Özet:

In the professional work life formed together with the industrialization, men and women began to participate intensely. Women work with child care, etc. They have to perform their traditional roles. This can also affect your business preferences. Some women are unable to work after their childbirth, and some can work half-time. This study examines the assessments of part-time working mothers in the province of Kırklareli. The study conducted a semi-configured interview with 18 part-time working mothers using the cartridge sample method. It has been stated that the "maternity and survival struggle" is mostly effective when mothers prefer part-time work. The participants who evaluated their opinions in the framework of the study pointed out that the study has a positive impact on their mood and that they have no problems in balancing between work and family. However, it is clear that part-time work is an obstacle to career goals and the mothers are anxious about this situation.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




International Journal of Disciplines Economics & Administrative Sciences Studies (IDEASTUDIES Journal)

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 471
Atıf : 336
International Journal of Disciplines Economics & Administrative Sciences Studies (IDEASTUDIES Journal)