Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 17
 İndirme 7
Cocuklarin Basari Motivasyonunun Ebeveynlerin Cocuklarin Ogrenmeye Hazir Olusuna Etkisinde Araci Rolu: Yapisal Esitlik Modeli
2022
Dergi:  
Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma ebeveynlerin çocuk yetiştirme stilleri ve çocukların öğrenme motivasyonlarının okul-öncesi döneminde bulunan çocukların okula hazır bulunuşluğuna etkisini incelemek üzere tasarlanmıştır. Araştırmaya dahil edilen iki yüz otuz iki çift anne-babadan sosyo-ekonomik durumları, çocuk yetiştirme tarzları ve çocuklarının başarı motivasyonuna dair bilgi edinilmiş. Çocukların sınıflarında bulunduğu erken çocukluk eğitimcileri ise çocukların okula hazır bulunuşluklarını beş ayrı alanda (fiziksel iyi oluş, duygusal olgunluk, sosyal yetkinlik, dil ve bilişsel alanda yetkinlik ve iletişim ve genel bilgi) değerlendirmiş, ayrıca başarı motivasyonu ölçeğini de doldurmuştur. Yapısal eşitlik modeline göre incelenen araştırma verilerinin sonucunda başarı motivasyonunun çocukların okula hazır bulunuşluğunu pozitif yönde yordadığı, ayrıca başarı motivasyonun çocuk yetiştirme stillerinin okula hazır bulunuşluğa olan etkisinde aracı rolü oynadığı görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

The Mediating Effects Of Child Mastery Motivation On The Relationship Between Parenting and Children’s Readiness To Learn: A Structural Equation Analysis
2022
Yazar:  
Özet:

The focus of the study was to explore how parenting and children’s motivation to learn would influence preschool children’s readiness to learn at school. Two-hundred-thirty-two mother-father dyads reported on their socioeconomic status (SES), child rearing practices and perceptions of their preschool age children’s mastery motivation (gross-motor persistence, object persistence, social symbolic persistence, and mastery pleasure). The preschool teachers reported on children’s readiness measured by five domains (physical well-being, emotional maturation, social competence, language and cognitive competence and communication and general knowledge) and children’s mastery motivation. Structural equation modeling (SEM) analyses revealed that mastery motivation in children was a significant and a positive predictor of children’s school readiness; and the effects of parenting was mediated by mastery motivation.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 217
Atıf : 829
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini