Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 11
 Görüntüleme 141
 İndirme 27
Teoride ve Pratikte Yeni Şehircilik Akımı
2020
Dergi:  
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çalışma, 1990’lı yılların başında ABD’de ortaya çıkan bir planlama ve tasarım hareketi olan Yeni Şehircilik Akımı’na ilişkin genel bir çerçeve sunmayı amaçlamaktadır. Bu doğrultuda tarih boyunca kentsel tasarım ve planlamada yaşanan gelişmelerden hareketle Yeni Şehircilik Akımı’nın ortaya çıkışı, teorik dayanakları, özellikleri, ilkeleri, uygulama alanları ile düzeyleri incelenmiştir. Akım’ın ortaya çıktığı ülke olan ABD’de uygulanan projelerden, Akım’ın uygulanma düzeylerine göre örnekler seçilerek teorik anlamdaki verilerle uygulama çıktıları değerlendirilmiştir. Akım’ın büyük oranda yeni yerleşim alanları tasarladıkları ve bu alanlarda yapılan fiziksel düzenlemelerle çevresel, ekonomik ve toplumsal sorunları bir bütün olarak azaltmaya yönelik hareket ettikleri görülmüştür. İlave olarak farklı ekonomik düzeye ve demografik özelliklere sahip kişilere yönelik, karma kullanımlı yerleşim alanları vurgusuna karşın üst gelir grubuna hitap eden elitist bir proje olduğu; karma kullanımın ise kısmi bir biçimde hayata geçirilebildiği tespit edilmiştir. Ancak Akım’ın, süreç içerisinde geliştirilebilir ve farklı alanlara ve düzeylere uyarlanabilir bir şehircilik anlayışı getirdiğinin de altını çizmek gerekmektedir. Anahtar Kelimeler: Yeni Şehircilik Akımı, Yeni Geleneksel Planlama, Yeni Kentsel Çevre.

Anahtar Kelimeler:

Theory and Practice Of New Urbanism
2020
Yazar:  
Özet:

The study aims to provide a general framework on the New Urbanism Stream, a planning and design movement that emerged in the US in the early 1990s. In this direction, from the developments in urban design and planning throughout history, the emergence of the New Urbanism Stream, the theoretical bases, characteristics, principles, areas of application and levels have been studied. From the projects implemented in the U.S., the country where the stream emerged, examples were selected according to the level of implementation of the stream and the results of implementation were evaluated with theoretical data. It has been seen that the Stream largely designed new settlements and acted towards reducing environmental, economic and social problems as a whole through the physical arrangements made in these areas. Furthermore, it has been found that it is an elitist project that addresses the high-income group, despite the emphasis on the complex-used settlements for people with different economic levels and demographic characteristics, and that the complex-used use can be partially implemented. But it is also necessary to note that the Stream can be developed in the process and brings a urbanism understanding that can be adapted to different areas and levels. Keywords: New Urbanism, New Traditional Planning, New Urban Environment.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 692
Atıf : 5.697
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini