Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 11
 Görüntüleme 50
 İndirme 11
Kariyer Tatmininin Mutluluk Düzeyi Üzerindeki Etkisini Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma
2020
Dergi:  
Journal of Behavior at Work
Yazar:  
Özet:

Amaç: Araştırma aracılığıyla bireylerin kariyer tatminlerinin, mutluluk düzeyleri üzerindeki etkisini belirlemek amaçlanmıştır. Araştırmada ayrıca bireylerin kariyer tatminleri ve mutluluklarının cinsiyet, yaş ve eğitim durumu gibi demografik özellikler bakımından farklılaşıp farklılaşmadığı da ele alınmıştır. Tasarım/Yöntem: İstanbul’da çalışan 165 beyaz yakalıdan kolayda örnekleme yöntemiyle toplanan veriler üzerinde, korelasyon ve regresyon analizleri gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın değişkenlerinin, katılımcıların demografik özellikleri bakımından farklılaşıp farklılaşmadığı ise t-testi ve ANOVA aracılığıyla incelenmiştir. Sonuçlar: Analizlerden elde edilen bulgular doğrultusunda; kariyer tatmini ile mutluluk düzeyi arasında pozitif yönlü orta dereceli bir ilişki olduğu ve kariyer tatmininin, bireylerin mutluluk düzeyleri üzerinde pozitif yönlü bir etkiye sahip olduğu saptanmıştır. Farklılık analizi sonuçları ışığında; bireylerin kariyer tatminleri demografik özelliklerine göre farklılaşmamakta, mutlulukları ise yalnızca eğitim durumu bakımından farklılaşmaktadır. Scheffe testi sonucuna göre; lisansüstü düzeyde eğitim görenlerin, ön lisans ve lisans mezunlarından daha mutlu oldukları belirlenmiştir. Özgün Değer: Araştırmada bireylerin kariyer tatminlerinin, mutluluklarına da yansıdığı belirlenmiştir. Bu doğrultuda kariyer tatmininin, hem bireylerin hem de örgütlerin esenliği bakımından önemli olduğu ortaya çıkmaktadır. Kariyerinden memnuniyet duyan çalışanların, genel yaşam değerlendirmeleri olumlu yönde etkilenerek mutlulukları artacak bu durum da motivasyon, performans ve işe adanmışlıklarına yansıyabilecektir. İleride gerçekleştirilecek araştırmalarda bahsi geçen bu değişkenlerin de incelenmesinin, konunun aydınlatılmasına katkı sağlayacağı düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

A Study To Determine The Impact Of Career Satisfaction On Happiness Levels
2020
Yazar:  
Özet:

Purpose: The research is aimed at determining the impact of individuals' career satisfaction on their levels of happiness. The study also discussed whether the career satisfaction and happiness of individuals vary in terms of demographic characteristics such as gender, age and educational status. Design/Method: Correlation and regression analyses have been carried out on the data collected with the easy sample method from 165 white catches operating in Istanbul. If the variables of the study differ in terms of the demographic characteristics of the participants or not, it was studied through the t-test and ANOVA. Results: According to the findings from the analysis, there is a positive middle-degree relationship between career satisfaction and happiness level and that career satisfaction has a positive impact on individuals’ happiness levels. In the light of the results of the difference analysis, the career satisfaction of individuals is not different according to their demographic characteristics, and their happiness is only different in terms of their educational status. According to the Scheffe test, those who have graduated at the postgraduate level are more happy than pre-graduate and graduate graduates. Original Value: The research has found that individuals reflect their career satisfaction and happiness as well. In this direction, it turns out that career satisfaction is important in terms of the well-being of both individuals and organizations. Workers who are satisfied with their career will be more happy by positively influenced by their overall life assessments, which will also be reflected in their motivation, performance and dedication to work. It is believed that the study of these variables, which are mentioned in the future research, will contribute to the lighting of the subject.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Journal of Behavior at Work

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 77
Atıf : 229
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini