Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 81
 İndirme 33
Pisi Çizgi Filminin İçerdiği Değerler Açısından İncelenmesi
2021
Dergi:  
Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı okul öncesi dönem çocuklarını hedef alan Pisi çizgi filminin, içerdiği değerler açısından incelenmesidir. Araştırma nitel araştırma yöntemlerinden doküman analizi yöntemine uygun yürütülmüştür. Çalışma kapsamında Pisi çizgi filminin araştırmanın yürütüldüğü tarihe kadar yayınlanan tüm bölümleri 52 bölüm izlenerek içerik analizi yöntemi ile değerler açısından incelenmiştir. Araştırmada Pisi çizgi filminin içeriği MEB tarafından belirlenen on kök değer ile 2013 okul öncesi eğitim programının içerdiği değerler birleştirilerek belirlenen on beş değer kapsamında incelenmiştir. Bu değerler yardımseverlik, sorumluluk, hoşgörü, dürüstlük, saygı, sevgi, güven, dostluk, eşitlik, adalet, özgürlük, özdenetim, vatanseverlik, sabır ve dayanışmadır. Değerlerin çizgi filmde yer alma durumlarına ilişkin içerik analizi sonucunda elde edilen bulgular frekans değerleri şeklinde özetlenerek tablolaştırılmıştır. Bunun yanı sıra rastlanan her bir değer çizgi filmin ilgili kısımlarından yapılan doğrudan alıntılarla desteklenmiştir. Araştırma sonucunda Pisi çizgi filminin bu çalışma kapsamında incelenen 52 bölümünde toplam 236 kez değerlerle ilgili ifade saptanmıştır. Çizgi filmde en çok yer verilen değerlerin yardımseverlik ve sevgi değerleri olduğu görülmüştür. Ayrıca vatanseverlik değerine hiç yer verilmediği, en az yer verilen değerin ise adalet olduğu belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Examination Of The Pisi Cartoon In Terms Of The Values It Contains
2021
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to examine the cartoon of Pisi, which targets preschool children, in terms of the values it contains. The research was carried out in accordance with the document analysis method, which is one of the qualitative research methods. Within the scope of the study, all the episodes 52 episodes of the Pisi cartoon published until the date of the research were monitored and analyzed in terms of values with the content analysis method. In the research, the content of the Pisi cartoon was analyzed within the scope of fifteen values determined by combining the ten root values determined by MEB and the values included in the 2013 preschool education program. These values are helpfulnes, responsibility, tolerance, honesty, respect, love, trust, friendship, equality, justice, freedom, self-control, patriotism, patience and solidarity. The findings obtained as a result of the content analysis regarding the status of the values in the cartoon are summarized as frequency values and tabulated. In addition, each value encountered was supported by direct quotations from the relevant parts of the cartoon. As a result of the research, a total of 236 times related expressions were found in 52 sections of the Pisi cartoon. It was seen that the values most frequently included in the cartoon were the values of helpfulness and love. In addition, it was determined that the value of patriotism was never given, and the least value was justice.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 803
Atıf : 2.387
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini