Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 56
 İndirme 13
Sedanter Kadinlarda Elastik Direnc Bant Antrenmanlarinin Postural Kontrole ve Vucut Kompozisyonuna Etkisi
2021
Dergi:  
Spor Bilimleri Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma sedanter kadınlarda 8 haftalık elastik direnç bantları ile yapılan antrenmanın vücut kompozisyonu ve postüral kontrol üzerindeki etkilerini incelemeyi amaçlamıştır. Araştırmaya gönüllülük esasına göre üniversite öğrencisi olan 34 sedanter kadın katılmıştır. Katılımcılar rastgele iki gruba ayrılmıştır: Deney Grubu ve Kontrol Grubu. Deney grubu, 8 haftalık bir elastik direnç bant antrenmanına katılmışlardır. Vücut kompozisyonunu belirlemek için vücut ağırlığı, vücut kitle indeksi, vücut yağ yüzdesi, deri kıvrım kalınlıkları ve çevre ölçümleri gerçekleştirildi. Postüral kontrolü değerlendirmek için Biodex Denge Sistemi kullanılarak genel stabilite indeksi ve stabilite sınırları ölçülmüştür. Genel stabilite indeksi skorları iki koşulda değerlendirilmiştir: Göz açık ve göz kapalı. Antrenman sonrası vücut ağırlığı, bel, üst kol ve baldır çevresi önemli ölçüde artmıştır (p<0,05), ancak kalça, uyluk, omuz ve göğüs çevresinde değişiklik gözlemlenmedi (p>0,05). Deney grubunda deri kıvrım kalınlıkları ve vücut yağ yüzdesi azaldı (p<0,05). Elastik direnç bant antrenmanı, gözler açık ve gözler kapalı koşullarda genel stabilite indeksi puanlarının düşmesine neden oldu. Sanılım sınırları skorlarında anlamlı bir farklılık yoktu (p>0,05). Bu sonuçlar, elastik direnç bant antrenmanlarının sedanter kadınların postüral kontrolünü ve vücut kompozisyonunu artırabileceğini göstermektedir. Ayrıca sonuçlar, elastik direnç bantları ile uygulanan antrenmanların kas kütlesini artırarak sedanter kadınların vücut yağ yüzdesini azaltabileceğini göstermiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of Elastic Resistance Band Training On Postural Control and Body Composition In Sedentary Women
2021
Yazar:  
Özet:

This study aimed to analyze the effects of an 8-week training with the elastic resistance bands on body composition and postural control in sedentary women. Thirty-four female sedentary university students participated in the study based on voluntariness. The subjects were randomly divided into two groups: The experimental group and the control group. The experimental group performed an 8-week elastic resistance band training. Body composition measurements included the body weight, body mass index, body fat percentage, skinfold thicknesses, and circumferences. The Overall Stability Index and limit of stability were measured to evaluate postural performance using the Biodex Balance System. The overall stability index scores were evaluated for two conditions: Eye-open and eye-closed. After the training, body weight, the circumferences of waist, upper arm, and calf significantly increased (p<0.05) although there was no change in the circumferences of the hip, thigh, shoulder, and chest (p>0.05). The skinfold thicknesses and body fat percentage decreased in the experimental group (p<0.05). The training caused the overall stability index scores to reduce in eye-open and eye-closed conditions. There was no significant difference in the limit of stability scores (p>0.05). In conclusion, these results show that elastic resistance band exercise could increase postural control and body composition in sedentary women. Also, the results suggest that the training might lower sedentary women’s body fat by increasing muscle mass.   

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Spor Bilimleri Araştırmaları Dergisi

Alan :   Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 251
Atıf : 944
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini