Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 46
 İndirme 13
CHA CHA DANS EĞİTİMİNİN KARDİYO-RESPİRATUVAR PARAMETRELER ÜZERİNE ETKİLERİ
2010
Dergi:  
SPORMETRE Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, 5-9 yıldır dans eden ve eşli dans eğitimine yeni başlayan bireylere uygulanan üç aylık Latin Amerikan Dansı “Cha Cha” (LAD “Cha Cha”) eğitiminin antropometrik ve kardiyo-respiratuvar fonksiyonlar üzerine etkileri analiz ederek ortaya koymak amaçlanmıştır. Çalışmaya, 18-25 yaş aralığında 24 birey gönüllü olarak katılmış ve 3 gruba ayrılmıştır: I-Kontrol grubu, II: Eğitim grubu, III: Dansçı grup. Grup II ve III’e 3 ay süresince ‘Cha Cha’ dans eğitimi verilmiş, sedanter grup ise hiçbir egzersiz çalışmasına alınmamıştır. Bireylerin araştırmanın başında ve 3 ay sonrasında; Antropometrik karakteristikleri (vücut ağırlığı, vücut kitle indeksi (VKİ), yağlı vücut ağırlığı (YVA), yağsız vücut ağırlığı (VYA), vücut yağ yüzdesi (VYY), toplam deri kıvrım kalınlığı (TDKK) ve Kardiyorespiratuvar parametreleri (maksimum oksijen miktarı (VO2max), solunum gaz değişim oranı (R), solunum dakika hacmi (VE), tidal volüm (VT), dakika solunum sayısı (RR), kalp atım hızı (HR), sistolik kan basıncı (SBP), diyastolik kan basıncı (DBP), maksimum egzersize dayanma süresi ve maksimum egzersizde ulaşılabilen en yüksek güç (Wmax)) ölçülmüştür. Deri kıvrım kalınlığı ölçümlerinde “skinfold kaliper”, egzersiz testinde ve spirometrik ölçümlerde “Sensormedics Vmax 29C” kullanılmıştır. 3 aylık “Cha Cha” eğitimi öncesi ve sonrası antropometrik ve kardiyorespiratuvar değerlerin grup içi karşılaştırmalarında t-testi, çoklu karşılaştırmalarda ANOVA ve Post Hoc Testi uygulanmıştır. Sonuç olarak, 3 aylık “Cha Cha” eğitiminin, dans sporuyla uğraşı süresine bağlı olarak aerobik kapasiteyi arttırdığı ifade edilebilir

Anahtar Kelimeler:

effects of cha cha dance training on cardiorespiratory parameters
2010
Yazar:  
Özet:

in this study, the three-month latin american dance “cha chamax” lad “cha chamax” training applied to individuals who have been dancing for 59 years and started to be revealed by analyzing the effects on the functions of anthropometric and cardiorespiratory, the maximum number of exercises in the age of 1825 were voluntarily folded and divided into 3 groups of rat control groups were used in the training group of homaxtrics and the number of tricotrical exercises in 3 months, depending on the frequency of the body weight of the body, and the number of fatal exercises in the body weight of the body in the body of the masses of 3 months of the body, and the body was used in the increase of the frequency of the frequency of the frequency of the frequency of the increase of the frequency of the frequency of the mass of the increase of the frequency of the body pressure of the mass of the increase in the body and the body pressure of the frequency of the increase of the mass of the masses of the frequency of the masses of the frequency of the frequency of the masses of the masses of the masses of the body pressure of the increase of the frequency of the masses of the

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










SPORMETRE Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 774
Atıf : 7.369
SPORMETRE Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi