Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 26
 İndirme 17
1989 Bulgaristan Zorunlu Göçünün Nedenleri ve Sonuçları: Belene Kampı
2022
Dergi:  
Journal Of Academic Social Resources
Yazar:  
Özet:

1989 yılı öncesi ve sonrası dönemde Bulgaristan’da ikamet eden Türk azınlıkların yaşadıkları sıkıntıların daha iyi anlaşılabilmesi ve sorunun kökenine inilerek çözüm arayışına gidilebilmesi için analojik bir değerlendirme yapılması elzem olmuştur. Bu çalışmada da, yer yer kimi vakalar incelenecek, ilk Bulgar isyanı ile başlayan süreç, I. ve II. Dünya Savaşı’nda yaşanan gelişmelerle devam edecek, Bulgaristan Komünist Partisi Genel Sekreteri Todor Jivkov’un iktidarda olduğu süre zarfında ivme kazanan olumsuz olaylar silsilesi, 1970-1990 yılları arasında Pomak ve Roman vatandaşlara yönelik isim değiştirme politikalarıyla gün yüzüne çıkacak, yaşanmış olaylarla örneklendirilecektir. Jivkov’un ortaya attığı ‘soya dönüş’ projesi sonucunda yüzbinlerce Bulgaristan Türkü’nün yaşadığı asimilasyon, zorla isim değiştirme, Belene Kampı’na sürgün edilme gibi sistematik soykırım politikalarının anlatılacağı son bölümlerde, Türk soydaşların zorunlu göçüne neden olan olaylar açıklığa kavuşturulacaktır. Zorunlu göçle birlikte Türkiye’ye geliş süreci, Türk hükümetinin politikaları ve ardından yaşanan tarihsel olay ve olgular da bu analizin konusunu oluşturacaktır. Ayrıca, 1989 sonrasında iktidara gelen Bulgaristan hükümetlerinin, ‘yaşanan zulüm karşısında ne tür önlemler aldığı, bu önlemlerin yeterli olup olmadığı, günümüze kadar ne tür sorunların yansıdığı?’ gibi sorunsallar da sonuç bölümüyle açıklığa kavuşturulacaktır.

Anahtar Kelimeler:

1989 Causes and Consequences Of Forced Immigration In Bulgaria: Belene Camp
2022
Yazar:  
Özet:

In the period before and after 1989 it was necessary to make an analogy assessment to better understand the difficulties that the Turkish minorities residing in Bulgaria and to go to the source of the problem and to seek a solution. In this study, there will also be a study of cases where the first Bulgarian rebellion begins, I. and II. As the developments in the World War will continue, the elimination of negative events that have gained impulse during the time of the Bulgarian Communist Party Secretary General Todor Jivkov in power, between the 1970s and 1990s will come up with the policy of change of names towards the Pomak and Roman citizens, and will be illustrated with the events that have occurred. As a result of Jivkov’s “soya return” project, the final sections of the systemic genocide policies, such as the assimilation of hundreds of thousands of Bulgarian Turks, the forced change of name, the deportation to the Belene Camp, will explain the events that lead to the forced migration of Turkish co-workers. The process of arrival to Turkey along with compulsory migration, the policies of the Turkish government and the historical events and events that followed will also be the subject of this analysis. In addition, the Bulgarian governments, which came to power after 1989, said, “What kind of measures have they taken against current abuse, whether these measures are sufficient, and what kind of problems have they reflected to date?” The issues will be clarified by the result section.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Journal Of Academic Social Resources

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 783
Atıf : 115
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini