Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 119
 İndirme 55
Türk Spor Yönetimindeki Mevcut Sorunlarla İlgili Antrenörlerin Görüşleri
2019
Dergi:  
Ondokuz Mayıs University Journal of Sports and Performance Researches
Yazar:  
Özet:

Antrenörlerin Türk spor yönetimindeki mevcut sorunlarını belirlemek amacıyla yapılan araştırmada araştırmanın evrenini 2018 yılında Ankara ilinde görev yapan antrenörler oluşturmaktadır. Araştırmanın örneklemini gönüllü olarak katılan 401 antrenör oluşturmuştur. Antrenörlerin Türk spor yönetimindeki mevcut sorunlarını belirlemek amacıyla Özen ve ark. (2012) tarafından geliştirilen ilk defa  ‘’Türk Spor Yönetimindeki Mevcut Sorunlara İlişkin Akademisyenlerin Görüşlerinin Değerlendirilmesi’’ çalışmasında uygulanan, 40 maddelik, üçlü likert tipinde anket formu kişisel bilgi formunun yanında uygulanmıştır. Sonuç olarak antrenörlerin, spor yöneticilerinin yeterli seviyede yabancı dil bilmedikleri, federasyonca yurt dışı faaliyetlerine dünyadaki değişim ve gelişimleri fark edecek yeterli niteliğe sahip kişilerin götürülmediği, devlet okullarında spor yapmaya elverişli spor alanları, spor malzemeleri ve yeteri kadar spor tesisi olmadığı, yerel yönetimlerin spor tesislerinin ve hizmetlerinin yeterli olamadığı, Türkiye’de uluslararası normlara uygun spor tesisleri yeterli sayıda bulunmadığı, kulüplerin sporcu arama-bulma-yetiştirme çalışmalarının yeterli seviyede olmadığını, kulüplerin tesis yapma konusunda üzerlerine düşeni yapmadıkları, devlet okullarındaki beden eğitimi derslerinin öğrencilerin ilgilendikleri spor dalına yöneltmediği görüşündedirler.

Anahtar Kelimeler:

Interested Coaches With Current Problems In The Turkish Sports Management
2019
Yazar:  
Özet:

In the research aimed at determining the current problems of the coaches in the Turkish sports management, the universe of the research is formed by the coaches who worked in Ankara in 2018. The study was carried out by 401 volunteer coaches. Coaches and coaches to identify the current problems in the Turkish sports management. For the first time developed by (2012) in the work "Evaluation of the opinions of academics on current issues in Turkish Sports Management", 40 subjects, triple likert type survey form was applied alongside the personal information form. As a result, coaches, sports managers do not know a sufficient level of foreign language, federally foreign activities do not take people with sufficient qualities to notice the changes and developments in the world, state schools do not have sports areas suitable for sporting, sports materials and sufficient sports facilities, local governments do not have sufficient sports facilities and services, in Turkey do not have sufficient number of sports facilities in accordance with international standards, the clubs do not have sufficient level of sports search-find-training work, the clubs do not do anything to them about building facilities, the state schools do not have sufficient sports facilities, the local governments do not have sufficient number of sports facilities in accordance with international standards.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Ondokuz Mayıs University Journal of Sports and Performance Researches

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 315
Atıf : 1.745
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini