Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 48
 İndirme 22
Analysis Of Occupational Health and Safety Programs In Associate, Undergraduate and Graduate Degree (the Sample Of Turkey’s Seven Regions)
2019
Dergi:  
IBAD Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada ülkemiz üniversitelerinde son yıllarda yoğun olarak açılmaya başlanan İSG ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora program sayıları analiz edilerek bu programların mevcut durumu incelenmiştir. Çalışmamız retrospektif tipte, tanımlayıcı kayıt taramasıdır. Araştırmanın evrenini ülkemizdeki 112 devlet, 73 özel olmak üzere toplam 185 üniversite; örneklemini ise İSG programı ve/veya bölümü bulunduran tüm yükseköğretim kurumları oluşturmaktadır. 01 Ocak 2017-01 Ocak 2018 tarihleri arasında ÖSYM yerleştirme kılavuzu, Bilgi Yönetim Sistemi ve Bologna Bilgi Sisteminden alınan verilerle; Türkiye’nin 7 bölgesinde yer alan kamu ve özel üniversitelerin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programlarının sayıları, kayıtlı ve mezun öğrenci sayıları, öğretim elemanı sayıları doküman tarama modeli kullanılarak elektronik ortamda tespit edilmiş ve önceki çalışmalarla karşılaştırılarak sunulmuştur. Türkiye’de önlisans düzeyinde 79, lisans düzeyinde 7 ve lisansüstü düzeyinde ise 62 üniversitede İSG programı bulunduğu tespit edilmiştir. Önlisans programlarında öğretim elemanı başına düşen öğrenci sayısı ise 2013-2014 öğretim yılında 91 iken, bu oran 2016-2017 öğretim yılında 201’e yükselmiştir. 2013-2014 öğretim yılında yüksek lisans programlarındaki mevcut öğrenci sayısı 1635 iken 2016-2017 öğretim yılında ise 8773’e yükselmiştir. 2013-2017 yıllarına ait veriler değerlendirildiğinde program ve öğrenci sayısı hızla artmasına rağmen öğretim elemanı sayısındaki artış bunun gerisinde kalmıştır. Türkiye’de öğretim elemanı başına düşen öğrenci sayısı OECD ülkeleriyle karşılaştırıldığında önemli bir öğretim elemanı açığı olduğu görülmektedir. Bu yüzden öğretim elemanı ihtiyacı ivedi ve planlı bir şekilde karşılanması gerekmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






IBAD Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 583
Atıf : 2.929
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini