Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 3
 İndirme 1
 Sesli Dinleme 1
Yönetici Atama Yönetmeliği Hakkında Okul Yöneticilerinin Görüşlerinin İncelenmesi
2022
Dergi:  
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Eğitim, toplumun bugünü ve geleceğini etkileyen bir konudur. Okul yöneticileri, eğitimle ilgili hedeflerin gerçekleşmesinde öncü kişiler olarak görünmektedir. Eğitimle ilgili süreçlerde okul yöneticilerinin seçilmesi ve atanması önemli bir konudur. Türkiye'de okul yöneticilerinin atanmasında yönetici atama yönetmeliği ile ilgili esaslara göre hareket edilmektedir. Bu çalışmanın amacı, okul yöneticilerinin yönetici atama yönetmeliği hakkındaki görüşlerini araştırmaktır. Çalışmada literatür taraması yöntemi kullanılmıştır. Ulaşılan sonuçlara göre okul yöneticileri, yönetici atama yönetmeliğinin çok sık değişmesinden rahatsızlık duymaktadır. Okul yöneticilerinin atanmasında yaşanan sorunlar, Türkiye'de uzun yıllardan bu yana çözüm bekleyen bir konu niteliği taşımaktadır. Okul yöneticisi atanmasında liyakat, adalet, tarafsızlık kriterlerine uyum sağlanması okul yöneticilerinin öne çıkan görüşleri olarak belirlenmiştir. Okul yöneticisi atamalarında adaylara hizmet içi eğitimler verilmesi gerektiği okul yöneticilerinin yönetici atama yönetmeliği hakkındaki görüşleri arasında yer almaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Review Of The Views Of The School Managers On The Right To Appoint The Manager
2022
Yazar:  
Özet:

Education is a subject that affects society’s present and future. School managers appear to be the leading persons in achieving educational objectives. The choice and appointment of school managers in the process of education is an important issue. In Turkey, the appointment of school managers is conducted according to the principles related to the administrative appointment regulations. The aim of this study is to explore the views of school managers on the management appointment regulations. In the study, the literary scan method was used. According to the findings, school managers are disappointed with the frequent change of the management appointment regulations. The problems in the appointment of school managers have been a matter that has been waiting for a solution for many years in Turkey. In the appointment of the school manager, compliance with the criteria of justice and neutrality is determined as the outstanding opinions of the school managers. School managers are among the views of the school managers on the administrative appointment regulations where the candidates should be provided in service training.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.522
Atıf : 1.744
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini