Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
Okul Yöneticilerinin Yönetici Seçme ve Görevlendirme Yönetmeliğine İlişkin Görüş ve Önerileri
2023
Dergi:  
Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, okul yöneticilerinin yönetici seçme ve görevlendirme yönetmeliğilyle ilgili görüş ve önerilerini almaktır. Nitel araştırma yöntemlerinden olgu bilimi deseni tercih edilmiş olup bu yöntemin tercih edilmesinde konuyu derinlemesine inceleme fırsatı sunması etkili olmuştur. Samsun ilinin merkez ilçelerinde görev yapan okul yöneticilerinden 26 tanesi seçkisiz örnekleme yöntemi ile seçilmiştir. Çalışmaya katılan oklu yöneticilerine uzman görüşü alınarak hazırlanan yarı yapılandırılmış görüşme formları uygulanmış olup, katılımcıların isteğiyle kişisel bilgiler ve çalışılan kurum bilgileri paylaşılmamıştır.

Araştırmamızın sonucunda katılımcı yöneticilerin, yöneticilerin sınavla seçme ve mülakatla seçmeye eleştiriler getirdikleri görülmüştür. Özellikle mülakatla yönetici seçmeye liyakat ve güven sorunları nedeniyle büyük oranda olumsuz baktıkları anlaşılmıştır. Sınavla yönetici seçilmesine ise yönetici vasfı olmayanların sınavı kazanabilmesi nedeniyle eleştiri getirdikleri görülmüştür. Bunun yanında ek-1 ve ek-2 ile yöneticilikte veya öğretmenlikte yapılan çalışmaların yönetici olurken değerlendirilmesinin doğru olduğu ancak içerik olarak bu belgelerin tekrar değerlendirilmesi gerektiği de araştırma sonuçlarında ortaya çıkmıştır.

İdeal yönetici seçme ve görevlendirmenin nasıl olması gerektiği sorulduğunda ise yöneticilerin büyük çoğunluğunin mevcut yönetici görevlendirme yönetmeliğinin eksik yönlerinin değiştirilmesi veya yöneticilerin ayrı seminerler sonucunda hazırlanan nesnel sınavlarla atanması gerektiği fikirleri ağırlık kazanmıştır. Çalışmaya katılan yöneticilerin büyük bir kısmı yöneticiliğin, öğretmenliğe ek bir görev olmaktan çıkarılmasını ve görevlendirme yerine atama şeklinde yönetici atamanın yapılması gerektiğini önermişlerdir.

Anahtar Kelimeler:

Opinions and Suggestions Of School Administrators Regarding The Regulation On Selection and Assignment Of Administrators
2023
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to obtain the opinions and suggestions of school administrators about the regulation on selection and assignment of administrators. The phenomenology design, which is one of the qualitative research methods, was preferred. The opportunity to examine the subject in depth became effective in choosing this method. Twenty-six of the school administrators working in the central districts of Samsun province were selected by random sampling method. Semi-structured interview forms prepared by taking expert opinion were applied to the school administrators participating in the study, and personal information and institutional information were not shared at the request of the participants.

As a result of our research, it was seen that the participant administrators criticized the selection of administrators by exam and selection by interview. In particular, it is understood that they view the selection of managers through interviews negatively due to merit and trust issues. On the other hand, they criticized the selection of administrators by exam because those who do not have administrative qualifications can win the exam. In addition, the results of the research also revealed that it is correct to evaluate the work done as a teacher or administrator with Annex-1 and Annex-2 while becoming an administrator, but these documents should be re-evaluated in terms of content.

When asked how the ideal selection and assignment of administrators should be, the majority of the administrators were of the opinion that the deficiencies of the current administrator assignment regulation should be changed or that administrators should be appointed through objective exams prepared as a result of separate seminars. The majority of the administrators who participated in the study suggested that administration should not be an additional duty to teaching and that administrators should be appointed by appointment instead of assignment.

 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.031
Atıf : 339
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini