Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
 İndirme 1
Okul Öncesi Öğretmenliği Lisans Programlarında Müzik Alanına Yönelik Derslerin Yer Alma Durumu: Yakın Tarihe Dönük Bir Karşılaştırma Çalışması
2023
Dergi:  
VAKANÜVİS- Uluslararası Tarih Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada 2018 yılında değişikliğe uğrayan ve eğitim fakülteleri kapsamında uygulamaya koyulan okul öncesi öğretmenliği lisans programında yer verilen müzik alanına yönelik derslerin 1998 ve 2007 okul öncesi öğretmenliği lisans programları ile karşılaştırmalı olarak incelenmesi amaçlanmıştır. Çalışmada doküman analizi yönteminden yararlanılmıştır. Araştırmada veri toplama aracı olarak Yükseköğretim Kurulu’nun oluşturduğu 1998, 2007 ve 2018 yılları okul öncesi öğretmenliği lisans programları incelenmiştir. Verilerin analizine yönelik olarak betimsel analiz gerçekleştirilmiştir. Araştırmadan elde edilen bulgular doğrultusunda 2018 okul öncesi öğretmenliği lisans programında yer verilen müzik alanı ile ilgili derslerin; ders sayısı, ders saatleri ve uygulama-teori ders saati ağırlıkları açısından 1997 ve 2006 programları ile farklılıklar gösterdiği tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

An Analysis Of Music Courses In Preschool Education Undergraduate Programs: A Review Study Of Recent History
2023
Yazar:  
Özet:

This research aims to analyse the music lessons in the preschool education undergraduate program, which was put into practice in education faculties in 2018, and to compare with the 1998 and 2007 preschool education undergraduate programs. Document analysis method was used in the study. As a data collection tool, the 1998, 2007 and 2018 preschool education undergraduate programs applied by the Council of Higher Education were examined. Descriptive analysis was carried out for the analysis of the data. In line with the findings obtained from the research, compared to the lessons related to the field of music included in the 2018 preschool teaching undergraduate program; it has been found out that there are differences between 1997 and 2006 programs in terms of the number of courses, course contents, course hours and application-theory course hours.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






VAKANÜVİS- Uluslararası Tarih Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 444
Atıf : 569
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini