Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 52
 İndirme 11
Londra Basın Ataşeliği Raporları Işığında İkinci Dünya Savaşı Sonrası İngiliz Siyasetinde Bir Gündem Olarak Sscb
2020
Dergi:  
Avrasya Uluslararası Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra eski büyüklerin (İngiltere, Fransa) yerini yeni büyükler olarak ortaya çıkan ABD ve SSCB almıştır. Geçmişten farklı hegemonik bir yapı geliştiren söz konusu yeni güçler, buna bağlı olarak dünyada iki kutuplu bir uluslararası sistemin doğmasına yol açmışlardır. Artık başat güç olma özelliğini kaybeden İngiltere ise, başını Sovyet Rusya’nın çektiği komünist/sosyalist bloğun karşısında yer alarak ABD merkezli/eksenli politikaların bir parçası haline gelmiştir. Hem ABD hem de İngiltere açısından SSCB’nin Avrupa’da ve başka coğrafyalarda elde etmeye başladığı ideolojik, siyasal, askeri vb. kazanımlardan fazlasına sahip olmasının engellenmesi son derece hayati bir mesele haline gelmiştir. Bu bağlamda, “Çevreleme Doktrini” adıyla anılan siyasal bir doktrin oluşturulmuştur. Doktrine yansıyan en önemli nokta ise, komünist ideoloji ile ortaya konan hedeflerin, geçmişteki Çarlık Rusya’sının yayılmacılığını içeriyor olmasıydı. Dahası, Stalin’in dünya ile kurduğu ilişkinin tam merkezinde de komünist ideoloji yatmaktaydı. Londra Basın Ataşeliğinden Nuri Eren ve Bülend Ecevit imzalı gelen yazıların İngiltere’ye dair verdikleri malumatlara bakıldığında; Komünizm tehdidi, Garp Birliği Meselesi, Yunanistan-Türkiye-İran hattı ve Asya’nın tutulması konuları ön plana çıkmıştır. Bu çalışmamızda, İngiliz siyasi çevrelerinde ve yayınlarında ele alınmış bulunan adı geçen konular; ifade ve hitap biçimleri korunarak verilmeye çalışılmış ve bilhassa Türkiye’nin iki kutuplu mücadelede ne denli hayati önemi haiz olduğu bilgisi teyit edilmiştir. Çalışmanın başlığından da anlaşılacağı üzere, sadece İngiliz siyasetçilerinin yaklaşımlarına ve argümanlarına yer verilmiş olup, Türkiye’nin yazılar karşısında ne yaptığı konusuna değinilmemiştir.

Anahtar Kelimeler:

London: The Soviet Union Is A Day After World War Ii.
2020
Yazar:  
Özet:

After the Second World War, the US and the USSR took the place of the old great (England, France) as new great. These new powers, which developed a different hegemonic structure than the past, have consequently led to the birth of a two-pole international system in the world. The UK, which is now losing its capacity to be the main power, has become part of the U.S.-centric/external policies by standing in front of the communist/socialist bloc that the Soviet Russia takes over. From both the U.S. and the UK point of view, the Soviet Union has begun to in Europe and other geographical areas, ideological, political, military etc. Preventing having more of the earnings has become a very vital issue. In this context, a political doctrine called the "Doctrine of Environment" was created. The most important point reflected in the doctrine was that the objectives set by the communist ideology included the spread of the past Tsar Russia. Furthermore, in the center of Stalin’s relationship with the world, the communist ideology was also placed. In the London Press Conference, Nuri Eren and Bülend Ecevit signed the papers that they gave about Britain; the threat of communism, the issue of the Garp Union, the Greece-Turkey-Iran line and the holding of Asia have come to the forefront. In this study, the topics that were addressed in British political circles and publications were tried to be given by preserving the forms of expression and speech, and in particular the knowledge of the vital importance of Turkey in the two-polar struggle was confirmed. As it is clear from the headline of the study, only the approaches and arguments of British politicians have been placed, and the topic of what Turkey is doing against the writings has not been mentioned.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Avrasya Uluslararası Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 956
Atıf : 2.042
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini