Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 27
 İndirme 7
Loji̇sti̇k Hi̇zmetlerde Etki̇n Depo Yoneti̇m Anali̇zi̇
2020
Dergi:  
İstanbul Ticaret Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Artan rekabet koşullarıyla birlikte her geçen gün lojistik operasyonların süreçler içindeki önemi artmaya başlamıştır. Lojistik süreçler, işletmelere rekabet ortamında farklılık yaratarak işletmelerin bir adım öne geçmesini sağlamaktadır. Lojistik operasyon süreçlerinin en önemli amaçlarından birisi doğru ürünün, doğru miktarda, istenilen zamanda ve hasarsız olarak bulunmasını sağlamaktır. Bütün bu kriterleri sağlamada depo süreçlerinin etkin bir şekilde yönetilmesi çok önemlidir. Nakliye ve dağıtım süreçleri, depo süreçlerinin devamı niteliğinde olduğu için depo yönetim süreçlerinde yaşanacak en küçük problem lojistik hizmetin tamamını etkilemektedir. Lojistik hizmetlerde depo süreçlerini etkin yönetebilmek için pek çok faktörü göz önünde bulundurmak gerekmektedir. Bu çalışmada lojistik hizmetlerinde verimli depo yönetimi için dikkate alınması gereken faktörleri belirlemek için saha araştırmaları yapılmıştır. Saha araştırmasından sonra etkin depo yönetiminin ölçümü için soru listesi geliştirilmiş ve gıda sektörüne hizmet veren lojistik firmalarına uygulanmıştır. 

Anahtar Kelimeler:

Efficient Warehouse Management Analysis In Logistics Services
2020
Yazar:  
Özet:

The importance of logistics operations in the processes has started to increase each passing day with the increasing competitive conditions. Logistics processes enable organizations to take a step forward by creating a difference in the competitive environment. One of the most important goal of the logistics operation processes is to ensure that the right product is found in the right quantity, at the desired time and to be undamaged. It is very important to manage warehouse processes efficiently in meeting all these criteria. Since the transportation and distribution processes are the continuation of the warehouse processes, a small problem in warehouse management processes affects the whole logistics service. In order to manage warehouse processes in logistics services efficiently, many factors must be taken into consideration. In this study, field surveys were conducted to determine the factors that should be considered for efficient warehouse management in logistics services. After performing the required field research, a list of quaestions was developed to measure the efficient warehouse management. The survey was applied to the logistic companies serving the food sector.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








İstanbul Ticaret Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 845
Atıf : 4.808
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini