Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 64
 İndirme 6
LOJİSTİK KÖYLERİN YÖNETİM ÖZELLİKLERİ VE TÜRKİYE’DEKİ LOJİSTİK KÖYLER
2021
Dergi:  
Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences
Yazar:  
Özet:

Küreselleşmenin etkisiyle lojistik faaliyetlerde ki artış, uluslararası pazarda rekabet eden işletmeler için ürün ve hizmetlerinin hedef pazar ve tüketicilere doğru zamanda, doğru miktarda ve doğru fiyatla ulaştırması oldukça önemli bir hal almıştır. Bu konjonktürde tüm lojistik faaliyetlerin bir arada bulunduğu lojistik köyler büyük bir öneme sahiptir. Lojistik köyler, lojistik faaliyetlerin etkin ve verimli bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlayan, ülke ekonomilerine ve işletmelerin verimliliğine direkt olarak katkı sağlayan merkezlerdir. İlk olarak Amerika’da kurulmaya başlayan lojistik köyler 1960’lı yıllar itibariyle Avrupa’ya oradan da dünyaya yayılmıştır. Türkiye’de lojistik köylere yönelik çalışmalar 2007 yılında Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından başlatılmıştır. Türkiye’de kamu ve özel sektör yönetiminde mevcut ve planlanan 27 adet lojistik köy bulunmakta, bunlardan 11 tanesi işletmeye açıktır. İşletmeye açık lojistik köylerin 9 tanesi TCDD tarafından 2 tanesi özel sektör tarafından işletilmektedir. Lojistik köyler, işletmelere daha etkin ve verimli olma, diğer sistemler ile daha koordineli çalışma olanağı sunmasına bağlı olarak ülkeler ve işletmeler açısından oldukça stratejik öneme sahiptir. Bu çalışmada lojistik köy kavramı ele alınmış, lojistik köylerin yönetim özellikleri incelenmiş ve Türkiye’deki lojistik köyler hakkında bilgi verilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

LOJİSTİK KÖYLERİN YÖNETİM ÖZELLİKLERİ VE TÜRKİYE’DEKİ LOJİSTİK KÖYLER
2021
Yazar:  
Özet:

As a result of globalization, the increase in logistics activities has become very important for companies competing in the international market to deliver their products and services to the target market and consumers at the right time, in the right amount and at the right price. In this context, the logistics villages where all the logistics activities are gathered together are of great importance. Logistics villages are centers that enable the logistics activities to be performed effectively and efficiently, directly contributing to the country’s economies and the efficiency of. The logistics villages began to be established in America for the first time in the 1960s and spread to Europe from there to the world. The work on logistics villages in Turkey was launched in 2007 by the Republic of Turkey State Railways (TCDD). In Turkey there are 27 logistics villages in the public and private sector management, 11 of which are open to operations. 9 of the business-open logistics villages are operated by TCDD, 2 of which are operated by the private sector. Logistics villages are of great strategic importance for countries and because they are more efficient and efficient and provide opportunities for more coordinated work with other systems. In this study the logistics village concept was addressed, the management characteristics of the logistics villages were studied and information about the logistics villages in Turkey was provided.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.031
Atıf : 339
Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences