Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 242
 İndirme 67
Ahmet Hamdi Tanpınar’ın Huzur Romanında Biten Korkular
2019
Dergi:  
Turkish Academic Research Review
Yazar:  
Özet:

Türk edebiyat tarihinde Ahmet Hamdi Tanpınar bilim adamı, şair; deneme, makale, roman ve hikâye yazarı olarak bilinir. Huzur adlı romanı 1948’de Cumhuriyet gazetesinde tefrika edilir. Gerek kurgusu gerekse içeriği bakımından büyük yenilikler getiren yapıt, kronolojik zaman çizgisinden uzak olması ve barındırdığı bilinç akışı tekniği yönünden de dikkat çekmiştir. Çalışmada, Huzur’da huzursuzluğun sembolü olarak karşımıza çıkan korku teması ele alınacaktır. Korku romanda iki şekilde kullanılmıştır: Genel ve özel. Genel korku kavramını yaratan savaşlardır. Bu savaşların biri Mümtaz’ın çocukluk çağında tanıklık ettiği Kurtuluş Savaşı’yken diğeri ise II. Dünya Savaşı’dır. II. Dünya Savaşı’nın her an başlayacak olması romanın başından sonuna kadar görülen bir korkuya neden olur. Romanda geçen özel korku ise başta Mümtaz, Nuran ve Fatma olmak üzere roman kişilerinin benliklerinden ve özel yaşamlarından doğar. Romanın başat kahramanı olan Mümtaz, korkularıyla birlikte yaşar. Kendisinin savunmasız biri olduğunu vurgulayan Mümtaz’ın korkuları babasının ölümüyle başlar ve yaşamı boyu devam eder. Kurtuluş Savaşı yıllarında çocukluğunu yaşayan Mümtaz, savaşın insanlar üzerinde bıraktığı korkulara ve yitimlere küçük yaşlarında tanıklık eder. İlerleyen yaşlarında hasta İhsan’ın her an öleceği korkusunu yaşar. Mümtaz âşık olduğu Nuran’la en iyi olduğu zamanlarda bile onu yitirme korkusunu en derinden yaşar. Romanın önde gelen kahramanlarından Nuran da hem kızı Fatma için hem de Mümtaz için korku içindedir. 

Anahtar Kelimeler:

The Fears Ended In Ahmet Hamdi Tanpinar's Peace Novel
2019
Yazar:  
Özet:

In the history of Turkish literature, Ahmet Hamdi Tanpınar is known as a scientist, poet; experiment, article, novel and story writer. His novel, Peace, was published in the Republican newspaper in 1948. The work that brings great innovations in terms of content, if necessary, has also attracted attention from the chronological timeline and the technology of the flow of consciousness that it hosts. In the study, we will discuss the fear theme that we face as a symbol of unrest in Peace. Fear is used in two ways: General and Private. These are the struggles that create the general concept of fear. One of these wars was the War of Liberation, which Mümtaz witnessed in his childhood, while the other was the II. It is the World War. and II. The fact that the World War will begin at any moment will cause a fear seen from the beginning to the end of the novel. The particular fear in the novel originates primarily from the selfishness and private lives of the romanes, including Mümtaz, Nuran and Fatma. The hero of the novel, Mümtaz, lives with his fears. Mümtaz's fears, who emphasizes that he is an undefenseful person, starts with his father's death and continues his lifetime. Mümtaz, who lives his childhood in the years of the Liberation War, witnesses the fears and losses that the war leaves on the people in his young age. In his age, the patient is afraid that Ihsan will die at any time. Mümtaz lives the deepest fear of losing him, even when he is best with Nuran in love with him. One of the greatest heroes of the novel, Nuran, is in fear for his daughter Fatma and Mümtaz.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Turkish Academic Research Review

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 297
Atıf : 328
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini