Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 55
 İndirme 14
Öğretmen Adaylarının Problem Çözme Becerilerine Yönelik Algıları, Fen’e ve Bilgisayara Yönelik Tutumlarının İncelenmesi
2020
Dergi:  
Akdeniz Eğitim Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, öğretmen adaylarının problem çözme becerilerine yönelik algılamaları, fen(bilimlerin)'e ve bilgisayara yönelik tutumlarının cinsiyet ve öğrenim gördükleri bölüme göre anlamlı farklılık olup olmadığını araştırmaktır. Araştırmanın diğer bir amacı da problem çözme,  fen’e yönelik tutum, bilgisayara yönelik tutum ve genel başarıları arasındaki ilişkiyi incelemektir. Araştırmanın örneklemini, Eğitim fakültelerinin farklı bölümlerinde  öğrenim gören 4. sınıf öğrencileri ve lisansüstü programlarına devam eden toplam 743 öğrenci oluşturmaktadır. Verilerin analizinde, “t”, Tek Yönlü Varyans Analizi  Scheffe ve Korelasyon Test Teknikleri kullanılmıştır. Araştırmada veri toplama aracı olarak, uyarlaması  Şahin,  Şahin ve  Heppner tarafından (1993) yapılan"Problem Çözme Envanteri"; Gürdal (1997) tarafından geliştirilen "Fen Tutum Ölçeği", Aşkar ve Orçan (1987) tarafından geliştirilen "Bilgisayara Yönelik Tutum Ölçeği kullanılmıştır. Araştırma sonucunda, öğretmen adaylarının çalışmadan elde edilen bulgulardan, kız öğrencilerin problem çözme alt ölçeği aceleci yaklaşım ile kaçıngan yaklaşım arasında anlamlı bir farklılık bulunmuştur.Öğretmen adaylarının cinsiyete göre fen tutumları,  bilgisayara yönelik tutumları arasında anlamlı bir farklılık bulunmamıştır.Öğretmen adaylarının bölümlere göre problem çözme becerisi, Fen Tutumlarına  ve bilgisayara yönelik tutumlarına ilişkin puan Ortalamaları arasında anlamlı bir farklılık saptanmamıştır.Yapılan korelasyon analizinde, öğrencilerin fen ve bilgisayara yönelik tutumlarının problem çözme becerileri ile ilişkili olduğu ve ayrıca tutumlarla başarı arasında da olumlu yönde bir ilişki bulunduğu belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Teacher Candidates' Perceptions Towards Problem-solving Skills, Reviewing Their Attitudes Towards Science and Computer
2020
Yazar:  
Özet:

The aim of this research is to investigate whether the perceptions of the problem-solving skills of the teacher candidates, their attitudes to science and computer differ significantly according to the sex and the part they see learning. Another purpose of the research is to study the relationship between problem-solving, attitude towards science, attitude towards computer and overall achievements. The sample of the study consists of a total of 743 students who study in different departments of the Education faculty and continue their postgraduate programs. In the analysis of the data, "t", one-way variance analysis Scheffe and correlation test techniques have been used. As a data collection tool in the research, the adaptation was made by Shahin, Shahin and Heppner (1993)"Problem Solving Reserve"; "Fen Attitude Scale" developed by Gürdal (1997) and "Computer-to-Computer Attitude Scale" developed by Aşkar and Budget (1987) was used. The study found a significant difference from the findings obtained by the teaching candidates from the study, the low-scale approach to problem-solving of girls and the escaping approach.There was no significant difference between the teaching candidates' attitudes according to gender, their attitudes towards the computer.There was no significant difference between the teaching candidates' ability to problem-solve according to sections, the scores on the Science attitudes and their attitudes towards the computer. The correlation analysis found that students’ attitudes towards science and computer are related to problem-solving skills and that there is a positive relationship between attitudes and success.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Akdeniz Eğitim Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 313
Atıf : 525
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini