Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 69
 İndirme 41
Job Choice In A Fuzzy Environment: According To Ceos, What Is The Optimum Entity To Start Profession
2018
Dergi:  
Journal of Academic Value Studies (JAVStudies)
Yazar:  
Özet:

İş seçimi veya belirli bir mesleği bir kurumda seçmek, problemli bir konudur ve bunu yapmak kolay değildir. Çünkü bir yandan, objektif ve sübjektif kriterler ve iş arayan kişisel tercihleri etkileyen faktörler olarak, öte yandan da; farklı alternatiflerin (işletmelerin veya istihdamın kaynağı) bulunması, bir kişi kendi mesleğine başlamak için nerede bulunacağı konusunda karmaşık hale getirilmiştir. Bu nedenle iş seçimi, çok kriterli karar verme problemidir ve birçok faktörden etkilenmektedir. Bu çalışmanın temel amacı, üç alternatiften (kamu sektörü, özel sektör ve kendi işini kurması) iş seçiminde en uygun olanın beş kritere (ücret düzeyi, iş güvenliği, saygınlık ve toplumdaki itibar, iş ortamı ve esnek çalışma zamanı fırsatı) göre hangi olduğunu belirlemektir. Bu problemi çözmek için, bu makalede iyi bilenen çok kriterli karar verme (MCDM) yöntemlerinden Fuzzy TOPSIS tekniğini kullanılmıştır. Nitekim, bulanık mantığa dayalı uzman sistem iş seçimi sürecinde uygun bir yaklaşımdır; çünkü insan düşüncelerinin sayısal değil, dilsel terim olduğu mantığında geliştirilmiştir. Bu çalışmada, Konya şehrinde bulunan üç şirketten üç CEO, iş arayana iş seçiminde yardımcı olan karar vericiler olarak seçilmiştirler. Bu yaklaşım iki adımdan oluşturulmuştur. Birinci aşamada, iş seçmek için belirlenen kriterler karar vericiler tarafından ağırlıklandırılmıştır. İkinci adımda, karar vericiler alternatifleri kriterlere karşı ağırlıklandırılmıştır. Bu araştırmanın sonucu, bir iş kurmanın veya kendi işini kurmanın, iş seçimi sürecinde en uygun alternatif olduğunu göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Journal of Academic Value Studies (JAVStudies)

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 631
Atıf : 1.691
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini