Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 94
 İndirme 41
Özerkliğin Uluslararası Hukukun Kaynakları Bakımından Değerlendirilmesi ve Bölgesel Özerk Yapıların Uluslararası Yargı Mekanizmaları Karşısındaki Konumu
2019
Dergi:  
Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Uluslararası hukukun başlıca kaynağı olan uluslararası anlaşmalar incelendiğinde, bir devletin prensip olarak kendi toprakları içinde özerk bir rejimi tanımak ya da sağlamak yükümlülüğü olmadığı görülmektedir. Bugüne kadar böyle bir yükümlülüğü öngören ya da bir azınlık grubuna özerklik hakkı tanıyan herhangi bir uluslararası anlaşma söz konusu olmamıştır. Bu nedenle, özerkliğin uluslararası hukukun bir prensibi olduğu savunulamaz. Ancak, bağlayıcı olmasa da pek çok uluslararası ve bölgesel belgede özerkliğin önemine vurgu yapılmış, imzalanan sözleşmelerin hazırlık aşamasında özerkliğin de sözleşmeye eklenmesi önerilmiştir. Özerk yapıların uluslararası ilişkilerde ve yargı organları önündeki durumuna ilişkin olarak da farklı uygulamalar mevcuttur. Bazı özerk yapılar uluslar arası alanda, bağlı bulundukları devletten bağımsız hareket edebilmektedirler. Uluslararası yargı organları önünde başvurucu ya da davalı olabilmek bakımından ise genel olarak herhangi bir hüküm olmamasına rağmen, konuya ilişkin içtihat söz konusu durumda farklılık yaratmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Ozerkligin Uluslararasi Hukukun Kaynaklari Bakimindan Degerlendirilmesi ve Bolgesel Ozerk Yapilarin Uluslararasi Yargi Mekanizmalari Karsisindaki Konumu
2019
Yazar:  
Özet:

When the international agreements, which are the main source of international law, are examined, it appears that a state in principle has no obligation to recognize or ensure an autonomous regime within its territory. There has so far been no international agreement that provides for such obligation or recognizes the right of autonomy to a minority group. Therefore, it cannot be defended that autonomy is a principle of international law. However, although it is not binding, many international and regional documents have emphasized the importance of autonomy, and in the preparation phase of the signed treaties, it is proposed that autonomy should be added to the treaty. There are also different practices in relation to the status of autonomous structures in international relations and before the judicial bodies. Some autonomous structures can operate independently of the state to which they are affiliated. In terms of being a applicant or prosecutor before the international judicial authorities, although there is no general provision, the case-related discrepancy has made a difference in the case.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi

Alan :   Hukuk

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 231
Atıf : 1.003
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini