Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 72
 İndirme 24
Nükleer Enerji Santrallerinin Uluslararası Teamül Hukuku Bakımından Değerlendirilmesi
2017
Dergi:  
Batman Üniversitesi Yaşam Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Uluslararası teamül hukuku, devletlerin aynı sorun karşısında uzun süre aynı biçimde davranmaları sonucu ortaya çıkan kurallardır. Nükleer santraller bakımından ise önemli ölçüde sınıraşan çevre kirliliğine sebebiyet vermeme, tedbir prensibi ve işbirliği kuralı, uluslararası teamül hukuku kurallarıdır. Önemli ölçüde sınıraşan çevre kirliliğine sebebiyet vermeme, bir devletin bu neviden bir faaliyeti yürütmeme ve yürütülmesine onay vermeme hususunu anlatır. Tedbir, yani ihtiyat prensibi ise risk ve tehlikenin ölçüsünün belirlenmesi ve bu suretle alınacak tedbirlerin nitelik ve niceliğinin ortaya çıkarılması anlamına gelir. Son olarak işbirliği kuralı ise, ulusal-uluslararası, dikey-yatay olmak üzere birçok düzeyde ortaya çıkan bir kuraldır. Bu kural sayesinde, devlet kendi içerisinde kurumlar arası ve devlet-toplum arasında işbirliği gerçekleşmekte, bundan daha önemlisi, devletler arasında kararlara katılım sağlanabilecek şekilde işbirliği fırsatı doğmaktadır. Tüm bu uluslararası teamül hukuku kuralları nükleer enerji santrallerinin gerek kurulum, gerekse işletim safhalarında uygulanması gereken kurallardır. Bu kuralları içeren uluslararası sözleşmeler de kuralları daha etkin hale getirmektedir. Zira, sözleşmelerin tarafı olan devletler artık pozitif hukuk bakımından da bir yükümlülük altına girmiş olmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Approval Of Nuclear Power Plants Under International Law
2017
Yazar:  
Özet:

International law is the rule that arises as a result of the long-term state behavior in the face of the same problem. In terms of nuclear power plants, the principle of precaution and cooperation is not causing environmental pollution, which is significantly restricted, the rules of international law. It describes the fact that it does not cause substantially restrictive environmental pollution, that a state does not conduct and approve the conduct of an activity on this basis. The precaution principle means determining the measure of risk and danger and the quality and quantity of the measures to be taken. Finally, the rule of cooperation is a rule that emerges at many levels, including national-international, vertical. Through this rule, the state within itself carries out cooperation between institutions and between the state and society, and more importantly, the opportunity for cooperation is created in such a way that participation in decisions between the states can be achieved. All these rules of international law are the rules that nuclear power plants must be applied in the installation and operation stages, if necessary. International treaties that include these rules also make the rules more effective. The states that are parties to the treaties are now under a positive legal obligation.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Batman Üniversitesi Yaşam Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 491
Atıf : 2.465
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini