Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 45
 İndirme 2
Hemşirelik Öğrencilerinin Mesleği ile İlgili Düşünceleri ve Duygusal Zekâ Arasındaki İlişki
2020
Dergi:  
Journal of Higher Education and Science
Yazar:  
Özet:

Çalışma, öğrencilerin meslekleri ile ilgili düşünceleri ile duygusal zekâ arasındaki ilişkiyi belirlemek amacıyla tanımlayıcı olarak yapıldı. Araştırmanın evrenini, Sağlık Bilimleri Fakültesi hemşirelik bölümünde okuyan 375 öğrenci oluşturdu. Araştırmada örneklem seçimine gidilmedi. Gönüllü olarak çalışmaya katılmayı kabul eden öğrenciler örneklemi oluşturdu. Veri toplama aracı olarak sosyo-demografik özellikleri ve meslekle ilgili düşüncelerini kapsayan “Tanıtıcı Bilgi Formu” ve “Gözden Geçirilmiş Schutte Duygusal Zekâ Ölçeği” kullanıldı. Veriler SPSS 20 paket programında değerlendirildi. Verilerin analizinde frekans, yüzdelik, Pearson Korelasyon, Mann Whitney, Kruskal Wallis H testi kullanıldı. Öğrencilerin Duygusal Zekâ Ölçeği toplam puan ortalamaları 145±18.2’dir (min=93, max=190). Alt ölçek puanları; İyimser (ruh hâlinin düzenlenmesi) 24.06±8.35, Duyguların Değerlendirilmesi 20.50±6.20, Duyguların Kullanımı 18.50±7.00 olarak bulundu. Dördüncü sınıf öğrencileri duygusal zekâ için en yüksek puanlara sahipti (M = 154.62, SD = 12,32). Hemşirelik mesleğini seçtiği için kendini mutlu hisseden öğrencilerin iyimserlik puanları arasında anlamlı pozitif güçlü bir ilişki bulundu (p<0.01, r=0.070). Mesleğini bir başkasına öneren öğrencilerin iyimserlik durumları arasında anlamlı pozitif yönde güçlü ve duygularını kullanımı arasında anlamlı ancak zayıf bir ilişki bulunmuştur (p<0.01,r=0.64; p<0.01 r=0.022). Öğrencilerin duygusal zekâ ölçeği toplam puan ortalamaları düşüktür. Öğrencilerin duygusal zekâlarının geliştirilmeye ihtiyaç olduğu sonucunu düşündürdü. Hemşirelik müfredat programında duygusal zekâyı geliştirmek için yeni adımlar atılmasına ve teorik ya da uygulamalara yönelik olarak yeni derslerin eklenmesinin yararlı olacağı düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Relationship Between Nursing Students' Career and Interested Thoughts and Emotional Intelligence
2020
Yazar:  
Özet:

The study was conducted as a identifying aim to determine the relationship between students’ opinions about their professions and emotional intelligence. The universe of the research was formed by 375 students studying in the Department of Nursing at the Faculty of Health Sciences. There was no selection of examples. Students who agreed to participate in the study formed a sample. The data collection tool was used as a "Indicative Form of Information" and "Shoutte Observed Emotional Intelligence Scale" that covered the socio-demographic characteristics and their opinions about the profession. The data was evaluated in the SPSS 20 package program. In the analysis of the data used frequency, percentage, Pearson Correlation, Mann Whitney, Kruskal Wallis H test. The student’s Emotional Intelligence Score total score is 145±18.2 (min=93, max=190). The low scale points were: Optimist (regulation of mood) 24.06±8.35, Evaluation of Emotions 20.50±6.20, Use of Emotions 18.50±7.00. The fourth class students had the highest scores for emotional intelligence (M = 154.62, SD = 12.32). There was a significant positive and strong relationship between the optimism scores of students who felt happy because they chose their nursing career (p<0.01, r=0.070). There was a meaningful but weak relationship between the optimistic conditions of students who recommended their career to someone else in a meaningful positive direction and the use of their emotions (p<0.01,r=0.64; p<0.01 r=0.022). The student’s emotional intelligence scale is a low average score. He concluded that students need to develop their emotional intelligence. It is believed that it will be useful to take new steps to develop emotional intelligence in the nursing curriculum and to add new courses in theoretical or practical direction.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Journal of Higher Education and Science

Alan :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 609
Atıf : 5.118
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini